Marketing

Met deze banen kun je leren hoe je anderen helpt

24-08-2021 13:22

Vaccineren CDC
Foto: CDC.

Elke baan draagt bij aan het helpen van anderen. Bij het bouwen van huizen regel je bijvoorbeeld onderdak voor mensen. Maar dat is een ander soort hulp, en daar gaan wij het in dit artikel niet over hebben. Wij gaan het hebben over banen, waarbij je direct in contact staat met anderen en hen op die manier kan helpen. Volg bijvoorbeeld een studie toegepaste psychologie als deeltijd, hierbij kan je werkervaring opdoen en tegelijkertijd studeren. Maar welke banen zijn er nog meer, om anderen te helpen?

Helpen met het geheugen

Je hebt banen waarbij je mensen helpt met het geheugen of waar je mensen helpt om voor ze te denken. Als je werkt met dementerende ouderen in de zorg, help je met alle dingen die zij niet meer weten hoe het moet. Een andere baan is bijvoorbeeld psycholoog. Hierbij help je mensen om hun problemen te verwerken, je hoort hun verhalen aan en geef bijpassend advies. Als de opleiding social work volgt, dan ben je op een andere manier bezig met het geheugen. Hierbij ondersteun je mensen op psychisch, pedagogisch, financieel of sociaal vlak. Als sociaal werker ben je nooit alleen, je werkt namelijk samen met andere hulpverleners om zo cliënten te kunnen helpen.

Het helpen in de jeugdzorg

Als je werkt in de jeugdzorg help je niet alleen kinderen. Door het volgen van een opleiding in de jeugdzorg help je kinderen en ouders met opvoeding. De situatie waarin je hen helpt kan verschillen. De hulp kan thuis worden aangeboden, in een instelling en deze hulp kan lang of kort duren. Tevens kan het ook zijn dat de hulp wordt aangeboden aan het hele gezin of aan een individueel persoon, het is maar net hoe de situatie in elkaar steekt. Een uitdagende baan, maar zeker een baan waardoor je een goed gevoel krijgt.

Moet ik een master volgen, om anderen te kunnen helpen?

Een master kan helpen om sneller een baan te krijgen. Je hebt meer ervaring en kunt zelfstandiger werken. Ook al geldt dit niet voor iedereen, want mensen die MBO doen en geen master hebben gedaan, kunnen misschien nog wel beter zelfstandiger werken. Een master toegepaste psychologie zorgt voor meer kennis en vaardigheden. Tevens kan het volgen van een master ervoor zorgen dat je meer geld verdient. Je bent nooit uitgeleerd en met het volgen van een master laat je zien, dat je doorzettingsvermogen hebt. Elke werkgever vindt het fijn dat een werknemer deze karaktereigenschap bezit.