Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Khalid Kasem

31-08-2021 09:31

Beste Khalid,

Wat dacht je?

Het kan maar beter meteen duidelijk zijn?

Je debuteert vanavond als presentator van de BNNVARA-talkshow ‘Khalid & Sophie’ met als hoofdgast je medebestuurder van het advocatenkantoor De Vries & Kasem, Royce de Vries.

De ene nog actieve directeur interviewt de andere nog actieve directeur van hetzelfde bedrijf.

Dikker kan de middelvinger naar de critici van jouw aanstelling als talkshowhost bij een van de vlaggenscheepjes van de Publieke Omroep niet zijn.

En naar de vorige bewoners van het DWDD-tijdslot Fidan Ekiz en Renze Klamer trouwens.

Want die kregen van BNNVARA uit Het Grote Kutsmoezen Boek te horen dat hun programma “urgentie miste”.

En dan debuteer jij vanavond met een hoofdgast die letterlijk een halfuur eerder nog bij RTL Boulevard te zien zal zijn, in beide gevallen naar eigen zeggen om “voor het eerst mijn verhaal te doen na de aanslag” op zijn vader Peter, de man met wie jij dat advocatenkantoor oprichtte.

Twéé keer ‘voor het eerst’ je verhaal doen in een tijdsbestek van anderhalf uur.

Je moet er maar opkomen.

 

Ik mag dat wel hoor, nieuwkomers in de media die meteen spotten met alle wetten van de journalistiek.

Daarom kijk ik nu al uit naar alle volgende uitzendingen waarin niet dat verwarde Spuiten en Slikken-vrouwtje, maar jij aan het hoofd van de tafel zit.

Ik ben reuze benieuwd wie de komende tijd je hoofdgasten worden.

Mussa?

Dat is de oudere broer van iemand die volgens NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad in 2015 ‘Devil’, een van de verdachten in het 26 Koper-onderzoek, bijstond en informatie uit het politiedossier gelekt zou hebben naar de organisatie van de Ridouan Taghi.

Héél urgent en weer eens wat anders dan advocaat Peter Schouten, die qua aantal talkshowoptredens blijkbaar een wedstrijdje houdt met Diederik Gommers.

Of begin je rustig?

Doe je Rossanne Kluivert, wier advocaat jij was toen ze tevergeefs bij de rechter probeerde om een uitzending van het AVROTROS-programma ‘Opgelicht’ offline te laten halen en rectificatie af te dwingen?

Weet je nog?

Leuk man, rond dierendag!

DierDier
 

Je kunt natuurlijk ook Oscar van Gelderen vragen.

Dat is de man die als uitgever van Lebowski jouw boek over Ajax-voetballer Abdelhak Nouri uitbracht en die vorig jaar om nog altijd onopgehelderde redenen op stel en sprong vertrok bij die uitgeverij.

Dan kan je hem misschien meteen aan wat naamsbekendheid en nieuwe klantjes helpen, want hij is een goede vriend van je en heeft zich een paar maanden geleden gevestigd als ‘manager voor schrijvers en kunstenaars’.

Heel urgent, tegen de tijd dat de NS Publieksprijs wordt uitgereikt.

Of wat dacht je van Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy?

Die namen dropte je altijd als je vertelde dat je ‘gastdocent bij de KNVB’ was. Om maar even duidelijk te maken dat je niet pak ‘m beet de scheidsrechterscursus voor beginners in district Noord gaf, maar dat de grote namen uit de voetballerij hunkerden naar jouw kennis.

 

Prima gasten in de weken waarin het Nederlands elftal zich probeert te kwalificeren voor het WK in Qatar.

Want Ajax-directeur en oud-recordinternational Edwin van der Sar, die ook zou kunnen en minder kost aan reiskosten, zal wel geen zin hebben.

Die zal vast moeite hebben om jou te zien als de onafhankelijke host van een talkshow van de Publieke Omroep.

Die zal denken: hé, dat is die gozer die als belangenbehartiger van de familie Nouri probeert zoveel mogelijk miljoenen binnen te harken en die niet schuwt om de suggestie te wekken dat wij bij Ajax onze verantwoordelijkheid niet nemen en harteloos zijn.

Enfin, je ziet maar.

Ik weet wel wie ik in je láátste aflevering graag als hoofdgast zou willen zien.

Zodat je er met een klapper uitgaat.

Wie dan?

Nou, dat broertje van Mussa.

Zó benieuwd wie dat is!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Kun je die Sophie bij de redactievergadering even laten zien hoe ‘wit’ Woodstock was.

UPDATE Was ik helemaal rapper Boef vergeten! Die kan mooi aanschuiven voor een witwasgesprek als-ie weer eens wat geflikt heeft en Humberto op vakantie is.