Herman Brusselmans – Maartje Wortel is even beroemd als werkloze buizenfitster uit Nunspeet

01-09-2021 09:09

Dit TPO+-artikel mag u gratis lezen. Cadeautje van TPO. Neem nu een abonnement op TPO+ om alles van Herman Brusselmans te kunnen lezen.

Zoals ondertussen heel Vlaanderen en Nederland weten, is m’n nieuwe boek Geschiedenis Van De Moderne Literatuur een enorme bestseller. Er zijn al 23.576 exemplaren van verkocht en ondertussen holt ongeveer iedereen zich de benen van onder het lijf naar de boekhandel om dat aantal exemplaren minstens te vertienvoudigen.

Hoe komt het dat dit boek zo’n gevoelige snaar raakt? Omdat ik er de waarheid in vertel, niks anders dan de waarheid. Zo vertel ik ondermeer dat Esther Verhoef ernstig wordt genomen als schrijfster omdat ze grote tieten heeft. Dat is toch de waarheid? Want je denkt toch niet dat als Esther Verhoef kleine tieten had gehad haar boeken net als nu over de toonbank zouden vliegen? Laatst kwam ik op een grote literaire party Esther Verhoef tegen en die keek pissig naar mij. Dat komt omdat ze wil geapprecieerd worden vanwege haar letterkundige werk en niet vanwege haar tieten. Dit zal nooit lukken, haar tieten zullen de bovenhand blijven voeren. Maar eigenlijk keek Esther Verhoef niet alleen maar pissig naar mij, ze keek ook geil naar mij, en enigszins verlangend.

Geloof mij, nagenoeg alle Vlaamse en Nederlandse schrijfsters willen naar bed met mij hoewel ik hen in m’n immense Geschiedenis Van De Moderne Literatuur niet altijd met fluwelen  handschoentjes heb aangepakt. Ze zien in mij de Ultieme Man, de Laatste Macho, en de Seksist Die Dol Is Op Vrouwen.

Hier maken ze wel een fout: ik ben helemaal geen seksist. Welnee, ik heb altijd veel van m’n moeder gehouden, ook van m’n beide grootmoeders en zelfs van m’n tante Sonja, ofschoon die, toen ik zeven was, ermee dreigde om met een schaar met pikkie af te snijden. Ik bedoel, ik heb veel respect voor vrouwen en niettemin scheld ik hen uit, noem ik hen hoeren, en zeg ik dat hun lijf véél belangrijker is dan hun functie in de maatschappij. Ook aanwezig op de literaire party was Maartje Wortel, die jullie waarschijnlijk niet kennen, want ze is even beroemd als de werkloze buizenfitster uit Nunspeet, Sjaan Pulpvoet, die trouwens verleden week overleden is en bij haar begrafenis waren drie mensen aanwezig: de pastoor, de misdienaar, en een toerist uit Spijkenisse die de Sint Bavo-kerk van Nunspeet wel ‘ns vanbinnen wilde zien.

Hoe dan ook, Maartje Wortel, die ik in m’n gigantische Geschiedenis Van De Moderne Literatuur ook de grond heb ingeheid kwam op hoge poten naar me toe en snauwde: ‘Je hebt geluk dat je een lul hebt of anders had ik je keihard in je kut geschopt.’ Je moet meerekenen, Maartje Wortel is een lesbienne die nogal grof in de mond is. Bij haar had ze haar Vlaamse tegenhanger de lesbienne Saskia De Coster ook auteur van een aantal onleesbare boeken. In tegenstelling tot Maartje was Saskia niet pissig of boos, maar heel vriendelijk tegen mij, en ze zei flemend: ‘Je hebt gelijk, m’n boeken zijn knudde. En het is jammer dat ik een pot ben anders had ik je binnen het uur gepijpt als bij de beesten af.’

Let op, het zijn niet alleen vrouwen en lesbiennes die ik in m’n magnifieke Geschiedenis Van De Moderne Literatuur heb aangepakt, integendeel, de meeste van de losers die ik een kopje kleiner heb gemaakt zijn mannelijke schrijvers. Velen van hen zijn ook pissig en boos op mij al zitten er een hoop flikkers tussen die me wel eens beter zouden leren kennen. Dream on, suckers.

Kortom, de meeste schrijvers, man of vrouw, deugen niet en zouden beter een baantje zoeken als buizenfitter in Nunspeet. Jullie kunnen er meer over lezen in m’n onklopbare Geschiedenis Van De Moderne Literatuur, waarvoor m’n dank.

Dit TPO+-artikel mocht u gratis lezen. Cadeautje van TPO. Neem nu een abonnement op TPO+ om alles van Herman Brusselmans te kunnen lezen.

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans