Politiek

Joe Rogan heeft corona, behandelt zichzelf met paardenmedicijn ivermectine, zegt zich alweer stukken beter te voelen

02-09-2021 11:47

Spotify-podcasthost van 100 miljoen dollar Joe Rogan (54) heeft via Instagram laten weten besmet te zijn met Covid19 en sinds zondag symptomen te hebben. Volgens Rogan werd hij zondag flink ziek maar heeft hij zichzelf sindsdien behandeld met onder andere ivermectine (een middel dat vooral voor paarden wordt gebruikt, maar bij mensen al jaren wordt gebruikt bij de bestrijding van onder andere luizen), een antibody-behandeling, Prednison, Zithromax en vitaminepreparaten.

Er is vooralsnog geen enkel serieus bewijs dat ivermectine veilig kan worden gebruikt als medicatie tegen Covid19 of dat het ook maar enig effect heeft. In vitro lijkt ivermectine weliswaar goed te werken tegen het coronavirus, maar over de werking in vivo zijn er nog geen goede, uitgebreide onderzoeksresultaten beschikbaar. Er is veel meer grootschalig onderzoek nodig om conclusies te kunnen trekken.

Internetwappies, FvD’ers en andere TPO-abonnees echter beweren (uiteraard zonder enig bewijs) al maandenlang dat ivermectine werkt en veilig is maar dat ‘BiG pHaRmA’ dat onder de pet probeert te houden omdat er anders niet meer kan worden verdiend aan vaccins, ofzoiets. In werkelijkheid is er gewoon nog veel te weinig betrouwbare data beschikbaar om echt zeker te kunnen weten dat ivermectine veilig kan worden gebruikt.

Een beetje zoals het destijds ook ging met het ‘wondermedicijn’ HCQ, waarvan niemand ooit nog wat heeft vernomen (terecht).

Wel weten we 100% zeker dat de uitstekend werkende en zeer efficiënte Nobelprijs-waardige mRNA-vaccins (beslist géén gentherapie!) als beste kunnen worden ingezet in de strijd tegen het Covid19-virus. Maar volgens de ”’logica”’ van antivaxxwappies, die zelf onderzoek hebben gedaan, moet je juist heel erg bang zijn voor een vaccin waarvan overtuigend kan worden aangetoond dat het veilig is en uitstekend werkt terwijl je dan weer niet bang hoeft te zijn om grote hoeveelheden van het online bij een vee-arts bestelde paardenmedcijn ivermectine te slikken, met alle mogelijke schadelijke gevolgen van dien.

Joe Rogan voelt zich inmiddels alweer stukken beter:

“‘Sunday sucked,’ he said. By Wednesday he was feeling better, he said.”

Ondanks dat het nog altijd onduidelijk is of Rogan zich heeft laten vaccineren liet hij in elk geval weten erg blij te zijn met de huidige staat van geneeskunde en de farmaceutische industrie:

“A wonderful heartfelt thank you to modern medicine for pulling me out of this so quickly and easily”.

Eerder haalde Rogan zich de woede van veel provaxxers en de Amerikaanse Jaap van Dissel dr. Fauci op de hals door tijdens zijn podcastshow al desinformerend het kwalijke wappienepnieuws te verspreiden dat ‘jonge gezonde mensen geen vaccin nodig hebben’. Later kwam hij hier op terug toen hij zei ‘geen antivaxxer’ te zijn, dat het ‘niet gek is voor jonge mensen om zich te laten vaccineren als ze zich zorgen maken om de gezondheid van anderen’ en zelfs dat hij ‘gelooft dat de vaccins veilig zijn’ en ‘anderen aanmoedigt zich te laten vaccineren’.

Overigens was Joe Rogan er ook van overtuigd dat de Verenigde Staten nooit op de maan zijn geweest en dat de maanlanding in scene is gezet, als onderdeel van een groot complot.

Het is niet bekend of Joe Rogan net als Thierry Baudet ook denkt dat de aarde plat is en dat vliegtuigen daarom niet over Antarctica vliegen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)