Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – aan Carola Schouten

09-09-2021 09:31

HuishoudenHuishouden

Beste Carola,

Het sneeuwde een beetje onder in het gedoetje rond die lezing van dat Kaagmens, maar ook jij verdient nog een goede beurt.

Want in een tijd waarin woorden als ‘nieuwe bestuurscultuur’, ‘openheid’ en ‘respect voor de rechtsstaat’ bij politici voor in de mond liggen, is het nogal wat als je als demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het initiatief neemt tot de moord op de boer door plannen voor een massale verplichte onteigening uit te werken.

Ik bedoel: dat die lui van de VVD, D66 en het CDA die demissionaire status zien als een vrijbrief om lachend extra gas te geven op nieuw beleid, past bij hun gebrek aan moraliteit.

Van iemand van de ChristenUnie had ik beter verwacht.

Van iemand die zich profileert als boerendochter trouwens helemaal.

Hoe kun je de mensen die hetzelfde eervolle beroep uitoefenen als jouw vader deed met droge ogen een mes in de rug steken?

Misschien nog wel erger dan dat je een plan tot verplichte onteigening laat maken, vond ik wat er gebeurde toen het in de media verscheen.

Het was niet: ‘Minister Schouten staat pal voor de boeren’.

KokenKoken

Nee, het was: ‘Tot mijn spijt zijn plannen over onteigening van boeren gelekt’.

En daarna, toen de pleuris uitbrak, kwam er zo’n Ruttiaanse riedel over “alleen als uiterste middel” en bladiebladiebla.

Maar die was al te laat, joh!

Je bent demissionair!

Je moet op de winkel passen!

En verder gewoon braaf wachten tot dat Kaagmens je uit je lijden verlost en in Rutte 4 een D66’er als boerenhater Tjeerd de Groot op jouw post zet.

Dat een elitaire stadspartij als D66 de boerengrond gelegaliseerd wil jatten, dat geloof ik allemaal wel. Maar dat een demissionaire minister van de ChristenUnie, een boerendochter bovendien, zich daar voor leent, vind ik werkelijk om te janken.

Groet,

JanD

PS. Cadeau! Zodat je je roots niet vergeet.

PS2. En de groeten van de Nare Jongens!