Politiek

Richard de Mos – Haagse linkse partijen saboteren werkbespreking bevolkingsgroei

09-09-2021 20:30

Den Haag, © Pixabay

De communistische heilstaat lijkt terug en wel in de Haagse gemeenteraad waar de Haagse Stadspartij, PvdA, GroenLinks en NIDA donderdag schitterden door afwezigheid bij een werkbespreking over de gevolgen van bevolkingsgroei. Dat deden ze nadat ze, notabene een gast van de raad, iemand die kritisch is op de aanhoudende immigratie, weg hadden gezet als racist. Ze hebben daarbij, tevergeefs, geeist om de spreker, cultureel antropoloog Jan van de Beek, af te zeggen. Van de Beek schreef een kritisch rapport waarin hij stelt dat de huidige massa-immigratie gestopt moet worden om de verzorgingsstaat betaalbaar te houden.

Oud-hoofddemograaf van het CBS Jan Latten, de grootste autoriteit op dit gebied en pleitbezorger van bevolkingsbeleid, werd eerder wel erg opzichtig buiten de werkbespreking gehouden. Hij was niet uitgenodigd als spreker omdat hij ‘te duur’ zou zijn. Het zou toch te gek voor woorden zijn dat de derde stad van Nederland, vanwege een kruideniersmentaliteit, geen kennis kan nemen van de expertise van Latten, die geldt als zeer gezaghebbend op het gebied van bevolkingsgroei. Gelukkig is dat, met de toezegging om hem binnenkort wél te horen, rechtgezet.

Terug naar de partijen die niet willen spreken over de gevolgen van bevolkingsgroei en daarmee alle inwoners, autochtoon én allochtoon, keihard in de steek laten. Want het is onbegrijpelijk dat we in Nederland over van alles nadenken, maar niet over de bevolkingsgroei. Het is volkomen terecht grote zorgen te hebben over de migratie naar Nederland en het taboe om daarover te spreken. Linkse partijen die dat taboe niet willen doorbreken, staan aan de basis van de ontmixing van de samenleving. En dat is bijna misdadig te noemen.

De aanhoudende migratie is de reden van de huidige woningnood, zeker in de grote steden. Over de grote steden gesproken. Daar hebben lokale partijen de noodklok geluid over de gevolgen van woningnood. Zij stellen dat het absorptievermogen bereikt is en wijzen op de druk op de woningmarkt en het feit dat er in onze steden tal van wijken overbelast zijn. De bevolkingssamenstelling is in onbalans, de sociale cohesie is weg. Eerder dit jaar riepen burgemeesters nog om een herstelplan voor arme wijken. Bovendien drukt overbevolking op de leefbaarheid en zorgt onder meer voor criminaliteit, radicalisering en vervuiling op straat. Tel daarbij het tekort aan politie- en handhavingscapaciteit op en je komt uit bij de stelling van Latten dat niets doen geen optie is

Gelukkig wordt Latten nog een keer uitgenodigd, hopelijk steekt links Den Haag dan niet de kop in het zand en helpt het zoeken naar oplossingen om de stad niet alleen voor Henk en Ingrid, maar ook voor Achmed en Fatima leefbaar te houden.