Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Johan Remkes

18-09-2021 10:10

Meneer Remkes,

U ontvangt dit weekend op Landgoed De Zwaluwenberg aan de Utrechtseweg 225 in Hilversum Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra om te bezien of u een minderheidskabinet in elkaar kunt timmeren.

Landgoed De Zwaluwenberg is een bijzondere plek.

Sinds 1951 is het namelijk in bezit van de Krijgsmacht en de verblijfplaats van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (de eerste was die genaturaliseerde Duitser van de Lockheed-affaire).

U bent een sluwe vos, dus u heeft De Zwaluwenberg niet voor niets uitgekozen voor een ultieme poging om nieuwe verkiezingen te voorkomen.

KlussenKlussen

De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht is een onafhankelijke persoon die als belangrijkste taak heeft om bij problemen partijen nader tot elkaar te brengen en tot een oplossing te komen.

Precies wat u gaat proberen te doen.

‘Kartellen’ met Rutte, Kaag en Hoekstra om nieuwe verkiezingen te voorkomen.

Maar de tussen 1914 en 1916 gebouwde villa zelf is ook niet wars van symboliek.

Het is namelijk een exacte kopie van een landhuis dat in 1897 in het Engelse Wokingham is gebouwd, Glebelands.

En u zult vast niet nalaten Rutte, Kaag en Hoekstra duidelijk te maken welke functie dat Glebelands voor de huidige bewoners heeft: de laatste halte richting kist.

Glebelands is een poepchic verzorgingstehuis voor Britten die alleen nog maar wachten tot ze hun laatste adem uitblazen.

Ofwel: voor mensen wier toekomst volledig achter zich ligt.

 

Rutte is over zijn houdbaarheidsdatum heen en vreest de Lijst Pieter Omtzigt (LPO).

Kaag (PLO, #MeToo-doofpot, hooghartige tyfustrut) heeft straks (of al) dode Afghanen die voor Nederland werkten op haar geweten – en het is maar de vraag of de kiezer nóg een keer in de doorzichtige propagandacampagne van de media trapt.

Hoekstra is ‘leider’ van een partij die bij volgende verkiezingen zes zetels haalt, als zijn kiezers tenminste de rollator opgestart krijgen.

Kortom: als zij er met u, de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, niet uitkomen, zal De Zwaluwenberg hun politieke Glebelands zijn.

Well played, ouwe.

Groet,

JanD

PS. Cadeau. Omdat u na die slome een verademing bent.