Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

23-09-2021 09:31

Beste Thierry,

Een vice-premier (Hugo de Jonge) die een Kamerlid (jou) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen ruim een kwartier demonstratief de rug toekeert en zelfs buiten bereik van de microfoon iets toeschreeuwt, is een ongelooflijke zak hooi.

Verlaat dan Vak K om zogenaamd even lekker te gaan poepen.

Of, passender in dit geval, om een vers snuifje nemen.

Dat (Hugo de Jonge is een lul) gezegd hebbende: de coronapas is geen jodenster.

De coronapas is verplicht om aan te tonen dat je gevaccineerd bent, corona hebt gehad of negatief getest bent.

Ik walg van een kabinet dat met dank aan de Kamerfracties van VVD, D66, CDA én PvdA (!) dit chantagemiddel inzet om de vaccinatiegraad te verhogen, ook bij kinderen die alleen maar naar hun sportclub willen.

Maar die pas is onvergelijkbaar met de jodenster.

De toekomst kan mijn ongelijk natuurlijk nog aantonen, maar volgens mij worden mensen zonder coronapas niet afgevoerd naar vernietigingskampen.

Ik spuug op de vier partijen en het kabinet die het sociale leven van 1,8 miljoen Nederlanders onder valse voorwendselen beperken, maar vind de jodenster vooral een dóm demonstratiemiddel.

Waarom?

Niet alleen omdat het onnodig kwetsend is voor nabestaanden van oorlogsslachtoffers, maar ook omdat je tegenstanders het dan alleen nog maar over de vorm hoeven te hebben waarin je je bezwaren uit en niet meer over de inhoud van je bezwaren.

Natuurlijk staan je die-hard volgelingen te kwijlen van genot als je het inzetten van de jodenster verdedigt, maar de schare zal (nog verder) slinken.

Nu ik je toch spreek: even over die dubbele aanhalingstekens.

 

Als jij in een tweet het woord Holocaust tussen aanhalingstekens zet, wat je deed, is dat niet om te citeren, zoals je gisteravond in bij de Algemene Politieke Beschouwingen beweerde, maar gewoon een bewuste provocatie.

Als ik vervelende stukkies over een bepaalde politicus zou schrijven (stel dat), kan ik er op rekenen dat aanhangers van die politicus mij in hun boze reacties “journalist” noemen. Daarmee bedoelen ze niet dat ik journalist ben, maar juist dat ik dat niet ben. Ze vinden me een nep-journalist.

Dat weet jij ook wel.

Voor die provocatie met “Holocaust” van jou geldt hetzelfde als voor het gebruik van de jodenster (of het plaatsen van een advertentie met verwijzigingen naar de Tweede Wereldoorlog): ronduit contra-productief.

Ik rond af met een vraag.

Weet je wie ook altijd op foto’s staat met een gestrekte arm?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Wellicht helpt het.