Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mona Keijzer

26-09-2021 09:53

Beste Mona,

Ik hou ervan als mensen zelf de regie houden over hun leven.

Heel goed dus dat je via een interview in De Telegraaf de achterkamertjes verliet om zelf je onvermijdelijke vertrek uit Rutte 3 te ensceneren.

Dat je niet zelf ontslag nam, maar je líet ontslaan, was zelfs een geniale zet.

Nu weten we dat niet alleen Mark Rutte een hoofdrol speelde in je ontslag op staande voet, maar ook je partijgenoten Hugo de Jonge, Ferd Grapperhaus én Wopke Hoekstra.

Mode NajaarMode Najaar

En dat Mark Rutte en Wopke Hoekstra je vandaag hadden willen bewegen om wél morgen ontslag te nemen, maar géén inhoudelijke verklaring te geven over de reden van je vertrek, de invoering van die coronapas.

Ofwel: ouderwetse doofpotpolitiek.

Fijn dat je daar (een keer) niet aan meedeed.

Het zou natuurlijk prachtig zijn als je de Tweede Kamerzetel die je op 17 maart hebt verdiend gewoon gaat innemen.

Dat kan onmogelijk binnen de CDA-fractie, want die eist (weten we van Pieter Omtzigt) onvoorwaardelijke loyaliteit aan de leider en de coalitie, dus die gaan weer een zeteltje verder richting opheffing als jij Kamerlid blijft.

Ik hoop, ondanks jullie inhoudelijke verschillen, dat je je aansluit bij Pieter Omtzigt.

Samen werken aan de nieuwe bestuurscultuur, samen het volk vertegenwoordigen, samen het bloed onder de nagels vandaan halen bij de Rutte- en De Jonge-achtigen en bouwen aan een nieuwe beweging die voor de verweesde Fortuyn-volgelingen een toevluchtsoord kan worden.

Maar als je daar geen trek in hebt, kun je ook een coravannieuwenhuisje doen: lobbyist worden van Koninklijke Horeca Nederland en met alle kennis die je in je vorige baan hebt opgedaan een einde maken aan de politieke carrière van de narcistische schoolmeester uit Rotterdam en de andere laatste restanten van Rutte 3.

Alleen maar door de waarheid te vertellen.

Ik wens je alle geluk!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Uit waardering voor je exit-strategie. Kies zelf maar wat.