Juliaan van Acker – De leugen van de multiculturele samenleving

27-09-2021 16:47

Social sofa Almelo Thorbeckelaan. CC-foto: Dickelbers, via Wikimedia.

In 1691 veroordeelde het Parlement van Toulouse de toen 33-jarige Italiaanse filosoof Lucillio Vanini wegens atheïsme en godslastering. Zijn tong werd afgesneden, daarna werd hij aan een paal gewurgd en zijn lichaam werd verbrand. In de media van die tijd werd hij als een atheïst beschreven, terwijl Vanini in werkelijkheid in zijn schriften diep inzicht gaf in het wezen van God. Ook drie eeuwen geleden veroordeelden de mainstream media mensen zonder zich te verdiepen in wat zij in waarheid verkondigen.

Het lijkt mij de moeite waard om hier kort weer te geven hoe Vanini God definieert omdat hij op onovertroffen manier beschrijft hoe onze gangbare concepten niet van toepassing zijn op God. Daarna wil ik onderzoeken of er andere fenomenen zijn die nu spelen in de wereld en waarover onze gangbare concepten ons evenmin helpen om ze te begrijpen en aan te kunnen, met als gevolg dat de mainstream media een vals beeld geven van de eigenlijke werkelijkheid.

Vanini schrijft het volgende:

“God is zijn principe en zijn eindterm, zonder einde en zonder begin, zonder behoefte aan het een of aan het andere, vader van elk begin en van elk einde; hij bestaat altijd, maar in geen enkele tijd; voor hem was er geen verleden en komt er geen toekomst; hij heerst overal zonder ergens te zijn; hij is bewegingloos zonder te stoppen; hij is snel zonder beweging; hij is in alles, zonder opgesloten te zijn; hij staat buiten alles, zonder van iets uitgesloten te zijn; hij is goed, maar zonder eigenschap; hij is een geheel, maar zonder delen; zonder te bewegen verandert hij geheel het universum; zijn wil is zijn kracht; niets in hem is alleen maar mogelijk want alles is reëel; hij is de eerste, de middelste en de laatste daad; alles zijnde staat hij boven alle zijnden, buiten hen, in hen, over hen heen, altijd voor en altijd achter hen.”

Ons begrip van tijd, van ruimte en van beweging, alsook onze logische wetmatigheden helpen niet om God te begrijpen. Voor velen is dat een reden om goddeloos te zijn. De God die Nietzsche heeft doodverklaard is de God die past binnen het gewone denken van de mens. Die God is terecht dood, want een verzinsel van mensen. Voor veel mensen met een beperkt gezichtsveld is dit een argument om zich atheïst te noemen. Een atheïst is iemand die diep heeft nagedacht, maar niet diep genoeg. Hij heeft geen vermoeden dat er een ‘realiteit’ kan zijn buiten onze tijd, buiten de ruimte waarin wij bewegen en leven en waarover onze logica geen inzicht biedt. Een atheïst is in wezen iemand die niet gelooft dat er een gedachte is omdat een gedachte iets geestelijk is dat niet gemeten en geobserveerd kan worden. Uiteindelijk is een atheïst gedachteloos. Een atheïst begrijpt niets van de uitspraak: ‘In het begin was het Woord en het Woord was God` en daarom kan hij de macht van woorden niet verklaren.

Hedendaagse psychologen zijn trouwens even naïef. Zij denken dat de psyche empirisch onderzocht kan worden, terwijl de psyche juist iets is dat ontsnapt aan de wetmatigheden van de objectieve en meetbare wereld. Wie probeert de liefde objectief en meetbaar te omschrijven, vernietigt de liefde. Het zal nog lang duren vooraleer de psychologen zullen beseffen dat de psychologie een geesteswetenschap is, ooit terecht ’zielkunde’ genoemd, een inzicht dat zeventig jaar geleden gemeengoed was. Psychologieboeken van de jaren vijftig zijn om die reden interessanter dan de onleesbare en zinloze troep van tegenwoordig. Het is niet met hersenscans dat we de psyche oftewel de ziel van de mens zullen doorgronden.

Even gedachteloos zijn de mainstream media die niet kunnen vatten dat naast de wereld die zij beschrijven en naast de feiten waarover zij verslag doen er ook feiten zijn die zij vanuit hun wereldbeeld niet kunnen vatten en zelfs niet kunnen zien. De journalisten van de mainstream media zitten gevangen in hun eigen tijds- en wereldbeeld, met als gevolg dat zij net als de atheïsten die God negeren, het meest waardevolle voor de mensheid over het hoofd zien. Wie daar op wijst wordt in figuurlijke zin de tong afgesneden.

Ik verklaar mij nader en zal mij beperken tot één fenomeen omdat in dit geval de mainstream media medeplichtig zijn aan het verval van onze beschaving.

De Bijbel is het verhaal van het joodse volk. De ongeëvenaarde bijbelse wijsheid is de wijsheid van een volk, niet van een multiculturele samenleving. Een poging tot dit laatste leidde tot de chaos van Babel. Dit is een wijsheid die de mainstream media niet kunnen vatten. De mensen zullen de uitdagingen van deze eeuw slechts aankunnen als zij zich identificeren met het volk waartoe ze behoren. Een immigrant of een asielzoeker is in principe ontrouw omdat hij de verantwoordelijkheid voor zijn volk ontvlucht. Het joodse volk heeft al duizenden jaren zijn eigen identiteit behouden. Over de Chinezen kunnen we hetzelfde zeggen. Wie zijn identiteit koestert, heeft de toekomst. Arm Europa dat zijn identiteit aan het verliezen is. Deze weeklacht geldt eveneens voor het Midden-Oosten en Afrika van waaruit mensen massaal hun verantwoordelijkheid ontvluchten. Wie voor de identiteit van zijn volk opkomt, wordt in Europa door de mainstream media en de machthebbers figuurlijk de tong afgesneden.

Voltaire die Vanini citeert, wijst op de tegenstellingen tussen enerzijds de boeken en de encyclopedieën van die tijd (“immense archieven vol leugens”) die Vanini valselijk veroordelen en anderzijds de boeken van Vanini waarin hij meerdere godsbewijzen levert. Tussen de werkelijkheid volgens de gangbare opinie en de waarheid kan er een immense kloof zijn. De leugen niet zien is het grootste gevaar voor de mensheid.