Politiek

Formatiewatch – Zélfs D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma verspreidt nepnieuws dat Johan Remkes dronken was

29-09-2021 22:53

D66 Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

D66 richtte dinsdag de pijlen op informateur Johan Remkes (VVD): hij zou ‘warrig’ zijn geweest bij het leiden van de gesprekken. Er werd naar media zelfs gesuggereerd dat er ‘al enige drank in de man’ zou zijn geweest. D66-fractievoorlichter Daan Bonenkamp moest al snel bakzeil halen: “Het was echt niet zo bedoeld.” Het Grote Blonde Beest – dixit Gerrit Zalm – Wouke van Scherrenburg vond de aanval lager dan laag.

Een dag later onthult NRC Handelsblad dat een nog veel prominenter D66’er actief het nepnieuws verspreidde dat de VVD-veteraan te diep in het glaasje had gekeken. De krant schrijft woensdagavond:

“Meerdere journalisten, bevestigen bronnen tegen NRC, kregen dat verhaal dinsdagmiddag buiten de vergaderzaal van de Tweede Kamer te horen. De ‘spin’ kwam van zowel twee woordvoerders van de partij als van Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, de campagneleider bij de afgelopen verkiezingen.”

Dus niet alleen de spindoctors van D66 maar zélfs Sjoerd Sjoerdsma, vertrouweling van Sigrid Kaag maar vooral Tweede Kamerlid, heeft dus bewust de informateur in diskrediet proberen te brengen.

Gaat lekker met dat nieuwe leiderschap.

Hoe nu verder met de formatie? Donderdag spreekt Remkes verder met VVD, D66 en CDA. Het heeft er inmiddels alle schijn van dat de huidige demissionaire coalitie een doorstart gaat maken.

Geert Dales – Tijd voor nieuwe verkiezingen