Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

30-09-2021 09:31

Mevrouw Kaag,

Mag ik u bedanken?

Dankzij dat ‘nieuwe leiderschap’ van u zijn eenvoudige stukjesschrijvers als ik vanaf nu gelegitimeerd om een nieuw stuk gereedschap uit de kist te halen: de smerige roddel.

Uw ‘magere mannetjes’ (Sjoerd W. Sjoerdsma, Daan Bonenkamp en Felix Klos) benaderden actief minimaal vier parlementair journalisten om de leugen de wereld in te helpen dat formateur Johan Remkes er een puinhoop van maakte omdat hij bezopen aan tafel zat.

Daarna kwam er wel een slap excuus (“Was niet zo bedoeld”), maar daar trapt natuurlijk geen hond in.

Want hoe was het dan wél bedoeld?

Enfin, ik ga dat allemaal niet doodchecken.

Ik benut vanaf nu de kans om ook smerige roddels over D66’ers te verspreiden.

Maar dan niet stiekem, op z’n Sjoerdsma’s, maar gewoon open en eerlijk.

Dierendag 2021Dierendag 2021
 

Zo zou D66 een grote #MeToo-affaire rond een voormalig campagneleider van u (ik noem geen namen, maar hij heet Frans) in de kiem hebben gesmoord door een bevriend onderzoeksbureau in te schakelen dat zich vooraf bereid verklaarde te concluderen dat er helemaal niks aan het handje was.

Bij D66 zou ook een voormalig partijleider (ik noem geen namen, maar hij heet Alexander) een partijgenote met wie hij een ongelijkwaardige verhouding had tot abortus hebben gedwongen en tot zwijgen hebben gebracht door een dure advocaat op haar af te sturen.

D66 zou een nogal bronstige homo (ik noem geen namen, maar hij heet Sidney) hoog op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer hebben gezet die jonge mannen en/of oudere jongens dusdanig ‘imponeerde’ dat ze zich lieten overhalen tot leuterlebberen en andere smeerpijperij.

Bij D66 zou een andere voormalige partijleider (ik noem geen namen, maar hij heet Hans) jaren na zijn overlijden nog een alcoholwalm verspreiden in de buurt van begraafplaats Zorgvlied als hij als een malle lag te draaien in zijn graf om wéér een verdwenen kroonjuweel van de partij.

Bol 7-daagseBol 7-daagse
 

D66 zou zelfs iemand tot partijleider hebben gekozen (ik noem geen namen, want u weet precies wie ik bedoel) die als minister terroristische acties sponsorde, waarbij onder anderen het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb werd vermoord.

Bij D66 zou een voormalig fractievoorzitter rondlopen (ik noem geen namen, maar hij heet Robbie) die bij vakantiereizen naar streng islamitische landen a) niet de fiets pakt, maar het vliegtuig en b) een alibivrouw meeneemt om te voorkomen dat hij als homo van een flat wordt gegooid.

Dat soort volstrekt onware geruchten (had ik Els en de nieuwe lever van Hans al genoemd?) mogen mensen zoals ik dankzij de Remkes-rattenstreek van uw ‘magere mannetjes’ dus vanaf nu zonder énige juridische consequentie de wereld in slingeren.

Ik zie ongekende mogelijkheden!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Want als we dan toch nog vier jaar tegen uw kop moeten aankijken…

PS. De Nare Jongens Podcast staat weer live.