Opinie

Corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel faalt weer

01-10-2021 15:05

Dansleraar Willem E., sekteleider, coronaontkenner en viruswaanzinnige.

De beroemde corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel is er niet is geslaagd om een nieuws- en opinie website van de NPO door de rechter te laten censureren. Dat lag natuurlijk nogal voor de hand want in Nederland is er nog steeds sprake van persvrijheid en vrijheid van meningsuiting (al zou je dat niet altijd zeggen). Maar corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel misbruikt het Nederlands recht nou eenmaal graag om aandacht te kunnen zuigen. Wat wel een beetje jammer is omdat het recht daarvoor niet is bedoeld.

De NPO-nieuws- en opiniesite in kwestie had geschreven dat Willem Engel een corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige is en volgens corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel is dat opschrijven een gevalletje ‘smaad’.

Volgens de NPO-website, de advocaat van de NPO-website en gelukkig ook volgens de rechter is dat helemaal geen smaad en moet corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel niet zo zeuren omdat hij nou eenmaal zelf ook telkens het opinie- en debathoekje opzoekt. En ook omdat, nog steeds volgens de rechter, “niet elke feitelijke basis voor de bewering dat Willem Engel een corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige is ontbreekt.”

LOL. Dat klopt als een zwerende vinger. Wie drie minuten besteed aan het lezen van de onzin die Willem Engel uitkraamt kan weinig anders dan concluderen dat hij een corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige is. Om te beginnen.

Corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel moet nu alle proceskosten betalen.

En kan nu moeiteloos een corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige worden genoemd. Al was het maar omdat de feitelijke basis voor deze bewering bepaald niet ontbreekt, zegt ook de rechter.

Mocht corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige Willem Engel willen dat media ophouden hem corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige te noemen dan doet Willem Engel er goed aan zich niet langer te gedragen als corona-ontkenner, sekteleider en viruswaanzinnige.