Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan mr. Serge Weening

03-10-2021 09:32

ComputerComputer

Meneer Weening,

U bent de advocaat van één van de negen mannen die zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een aanslag op politici als Mark Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet en het lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Maar volgens u hoeven Rutte, Wilders en Baudet zich totáál geen zorgen te maken.

De ‘Eindhovenaren’ waren in een melige bui gewoon een beetje aan het dollen.

De lijfspreuk die u op uw website hanteert (“Het gaat mij niet om wat u heeft gedaan, maar of het bewezen kan worden”) zette mij aanvankelijk helemaal op het verkeerde been.

Ik maakte daaruit op dat u ook echte misdadigers verdedigt en dat de slachtoffers van die misdadigers u geen ene reet kunnen schelen, maar zo’n soort advocaat bent u dus niet.

U verdedigt juist onschuldige islamitische knapen die zomaar van hun bed worden gelicht omdat ze elkaar berichten sturen als: “We gaan Wilders ontvoeren en dan ga ik hem live op Facebook onthoofden.”

Onnozelen als ik (en die lui bij het Openbaar Ministerie) lezen daarin dat er wordt vergaderd over het ontvoeren en onthoofden van Geert Wilders, maar advocaten als u zien er een bespreking in van een film die de jongemannen zojuist bekeken hebben, ‘You Must Fight Them, O Muwahhid’.

En dat ze jihadistische strijdliederen zongen in de auto was natuurlijk omdat ze zich voorbereidden op deelname aan een talentenjacht op RTL4.

Bol 7-daagseBol 7-daagse

U snapt best dat er mensen zijn die schrikken van het gedrag van die ideale schoonzonen, maar verzekert ons dat dat helemaal nergens voor nodig is.

“Het zijn jonge jongens bij elkaar die dingen zeggen die je beter niet in het openbaar kunt zeggen. Maar ik heb de overtuiging dat ze absoluut geen aanslag wilden plegen. Ik denk dat hier sprake is van een heel groot misverstand.”

Weet u wat ik denk?

Dat u héél anders zou reageren als een paar extreemrechtse ‘jongeren’ een garagebox zouden afhuren als ‘sportschool’, films bekeken als ‘You Must Fight Them, O Muwahhid’ (je leert het vak immers altijd van de besten) en daarna elkaar berichten stuurden als: “We gaan advocaat Serge Weening ontvoeren en dan ga ik hem live op Facebook onthoofden.”

Dat denk ik.

Terwijl die het in Nederland dus níet doen.

Zíj niet…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als u ook eens in een melige bui bent.