Herman Brusselmans – Bregje Hofstede is een tietloos factotum, een ontwijfde minkukel

04-10-2021 08:38

Passionate is een vereniging die zich bezighoudt met literaire zaken en naar aanleiding van het twintigjarige bestaan werd er vorig weekend een literaire marathon gehouden in zaal Arminius in Rotterdam. Ongeveer de klok rond zouden schrijvers voorlezen uit eigen werk. Ik stond geprogrammeerd op zaterdag tussen tien en elf ’s avonds, samen met een paar idioten van wie nog nauwelijks iemand ooit gehoord heeft, zoals Olivier Willemsen, Thijs de Boer en Bregje Hofstede.

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door TPO+. Neem nu een abonnement voor maar 4 euro per maand!

Het programma liep uiteraard uit en pas om half twaalf begon Olivier Willemsen een fragment uit een roman te broddelen en al na twee minuten dacht iedereen: hou toch op met dat gezeik, man. Thijs de Boer mompelde ook een tekst waaraan geen touw viel vast te knopen en toen was ik aan de beurt. Met de mij eigen flair alsmede zeer verstaanbare stem las ik een stukkie voor over James Bond, waarin ik aangaf dat het tijd werd om de afscheidnemende Daniel Craig te vervangen door een zwarte acteur. Hoe leuk zou het niet zijn als die zich telkens introduceerde met ‘My name is Bond, nigga… James Bond, motherfucker.‘ Dit stukkie viel in de smaak bij het publiek en een weldadig applaus was mijn deel.

Toen zou Bregje Hofstede iets performen. In plaats daarvan zei ze in de microfoon: “Ik weiger een optreden te doen na een misogyne racist die het n-woord gebruikt. Ik eis tevens dat de organisatie zich onmiddellijk distantieert van deze man.” Een aantal mensen uit het publiek joelde ter goedkeuring van haar statement, een aantal andere mensen floot haar uit. Ik dacht: de organisatie gaat dat mokkel natuurlijk weglachen en weigeren om haar gage te betalen, maar nee hoor, een halve à driekwart allochtoon, met een zweetlip en in z’n broek schijtend van de zenuwen, nam de microfoon ter hand en stotterde: “De organisatie distantieert zich van iedereen die het n-woord gebruikt.” Nou brak m’n klomp. Iemand riep: “Laten we hierover discussiëren!”, maar ik dacht: ik discussieer nog liever over de stoma van je tante Sonja en ik liet me door m’n chauffeur Robbie naar Gent terugbrengen, in de plensende regen.

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door TPO+. Neem nu een abonnement voor maar 4 euro per maand!

Doch wie is die Bregje Hofstede? Nou, zij is een mentaal doodziek kuiken dat zich uitgeeft voor heteroseksueel maar ze is every inch a butch, met haar opgeschoren nekhaar, haar snor en de legerkisten aan haar plompe poten. Ze is een tietloos factotum, een ontwijfde minkukel, die in Nederland een soort van speerpunt is voor de kwakkelende woke-generatie. Ze schrijft onleesbare columns voor het praktisch niet te ontcijferen internetblad De Correspondent en ze is frontwijf van De Bovengrondse, een feministische club die zich inzet, zoals feministen meestal zonder resultaat doen, voor de rechten van de vrouw. Zo eisen ze dat vrouwen in elk beroep mogen opklimmen en derhalve secretaresse kunnen worden van de CEO van Coca-Cola Afdeling Gelderland. Ze eisen dat vrouwen onbeperkt met de auto mogen rijden, wat uiteraard het aantal verkeersongelukken continu doet toenemen. Ze eisen dat vrouwen bewust ongehuwde moeder mogen worden, hun kind alleen zullen opvoeden en als dat kind een jongen is, die opgroeit zonder mannelijk rolmodel, wordt het uiteraard een miet van de bovenste plank. Ze eisen dat vrouwen panseksueel en non-binair mogen zijn en op die manier op den duur het onderscheid niet meer kennen tussen hun walmende kut en de cloaca van een zieltogende kalkoen. Met zulke geheel overbodige activiteiten houdt zo’n Bregje Hofstede zich bezig en ook schrijft ze romans die rechtstreeks geschikt zijn voor de papiermolen.

Weet je wat het is? Zo’n Bregje Hofstede verlangt ernaar om ‘ns heel hard in de flamoes te worden gebuffeld door een echte man als ik. Maar tevoren moet ze wel haar snor afscheren.

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door TPO+. Neem nu een abonnement voor maar 4 euro per maand!