Essay

Tussen galg en gele ster: waarom je toch maar liever zwijgt over de QR-maatschappij

04-10-2021 13:01

Stel, je hebt iets tegen de huidige QR-code-vaccinatiemaatschappij. Dat zou goed kunnen want er is genoeg om op tegen te hebben. Nog los van de vraag of je in een samenleving moet willen wonen waar uitgerekend de overheid zelf er alles aan lijkt te doen de samenleving zo veel mogelijk te splijten is het doorvoeren van dergelijke controlemaatregelen per definitie een doodenge stap voor elke regering. Hoe goed die regering ook wordt gecontroleerd (en in Nederland kun je daar momenteel gerust aan twijfelen), het is nooit verstandig om een staat zoveel macht in handen te geven waarin zoveel wordt bepaald voor zoveel burgers en zoveel persoonlijke informatie in handen van ongekende gezichtslozen terechtkomt. Geen enkele minister zal bewust van plan zijn die verworven macht uit te breiden of bewust de burgerlijke vrijheden willen wegnemen, maar macht werkt verslavend. Te verslavend. Dergelijke maatregelen kunnen eenvoudig worden verwaterd, aan het zicht onttrokken, verborgen, gecamoufleerd en gespind in de media. Function creep ligt bij zo’n QR-codemaatschappij op de loer, ten minste.

Goed, je hebt iets tegen de QR-code-vaccinatiemaatschappij van vandaag de dag, met goede redenen, en je wilt je mening daarover kenbaar maken. Hoe meer mensen hun onvrede uiten hoe beter. Het is tenslotte een vrije en open samenleving, met ruimte voor debat, waarin mensen graag hun gedachten uitwisselen zodat ze hun gedachten en ideeën verder kunnen scherpen.

TPO.NL/PLUS

Dus trek je naar social media.

Dom, dom, dom!

Social media wordt vrijwel volledig beheerst door doorgeslagen, geradicaliseerde, ideologisch gestuurde, sektarische, agressieve, terroristische, complotwaanzinnige totaalgekken met de frustratietolerantie van een kleuter. Meestal anoniem, niet zelden gewoon onder eigen naam, adres en inclusief foto van kind, hond, vrouw en verwijzing naar werkplek. Bijna al die gekken zijn, uiteraard, tegen de QR-codemaatregelen. Helaas zijn ze bijna allemaal ook tegen vaccineren omdat ze denken dat er 5G-chips, metalen magnetiserende onderdelen, bestanddelen voor biologische oorlogsvoering en het volledige recept voor Softenon in het vaccin zit. Meestal kwamen ze op dat idee omdat iemand anders die zichzelf ‘expert’ noemt dat beweert op Facebook of in een door Youtube verwijderde video die nu op Bitchute staat, versterkt door die standaard anekdote van een kennis die in de zorg op de IC werkt (ze hebben allemaal een kennis die in de zorg op de IC werkt) die beweert dat de IC’s al maanden leeg zijn en mensen juist ziek worden van vaccins.

‘De mogelijkheid in een restaurant te kunnen eten met de zekerheid dat dit soort lieden er in elk geval niet eten is eigenlijk ook zo gek nog niet’

Bovendien kennen ze allemaal zeker zes mensen die zijn overleden door een hersenbloeding vlak nadat ze waren gevaccineerd, heeft Bill Gates jaren geleden al gezegd dat hij met een vaccin de mensheid wilde uitroeien (al ontbreken daar alle bronnen voor) en kennen ze heus wel genoeg vrouwen die zijn gevaccineerd maar die nu allemaal opeens problemen hebben met hun menstruatie. Gelukkig is de reden voor al deze gruwelijke mensenrechtenschendingen al lang bekend: het Wereld Economisch Forum (WEF) en WEF-oprichter Klaus Schwab hebben wel eens geopperd dat nadenken over een ‘great reset‘, zodat iedereen schuldenvrij weer opnieuw kan beginnen aan een theoretische betere wereld, een interessante filosofie zou kunnen zijn. En omdat zowel het WEF als Klaus Schwab via geheime dwarsverbanden met de Rotschilds en George Soros de ultieme absolute macht in de wereld hebben is de weg naar een ‘great reset‘ in het diepste geheim een lange tijd geleden al ingeslagen door alle regeringen en kabinetten en staatshoofden op aarde. En daarom moet nu de mensheid worden uitgeroeid, wat, natuurlijk, het meest efficient gaat via een vaccin waaraan de farmaceutische industrie eerst nog heel veel kan verdienen. En dat terwijl corona eigenlijk niet bestaat en zowel heel eenvoudig is te genezen met Ivermectine en Hydroxychloroquine! Ofzoiets.

Om nou te zeggen dat social media een leuke plek is om van gedachten te wisselen, ideeën te delen en in debat te gaan, nee. Social media is veel, maar een feest van vrijheid die alle mensen over de hele wereld dichter bij elkaar brengt is het beslist niet.

Dan maar demonstreren op de Dam. Want samen met nog 500.000 200.000 100.000 50.000 25.000 gelijkgestemden tegen de QR-codemaatschappij protesteren is tenminste wél een goede manier om je mening te uiten en te laten zien waar je hart ligt en hoe je als burger vindt te mogen meedenken en meebeslissen over het pandemiebeleid. Bovendien werkt het verbindend en gaat het allemaal om hartverwarmende liefde voor elkaar.

TPO.NL/PLUS

Daar sta je dan. Met rechts naast je iemand die een levensgrote houten galg met strop op een rollator voortduwt (beslist geen bedreiging aan het adres van een zekere politicus hoor! Nee, ‘de strop symboliseert hoe de vrijheid van burgers wordt afgenomen’) en links naast je een man met een levensgrote gele ster op zijn shirt. Want tijdelijk een restaurant niet in mogen zonder vaccinatiebewijs of coronatest staat, zo begrijpt een kind nog, vrijwel gelijk aan het industrieel vernietigen van zes miljoen joden. Gelukkig is er weinig tijd voor verbijstering want de FvD-karavaan (met heel veel vlaggen, vaandels en banieren) komt voorbij en omdat de fractieleider van FvD (iemand die regelmatig laat weten hoe belangrijk klassieke muziek voor zijn ziel is) springend en dansend op het dak van een busje een Nederlandstalig lied van André Hazes (senior) meelalt, wordt elke poging tot gedachtenvorming weggevaagd. Elke vorm van realiteitszin ook helaas.

‘Gewillig meedansen op het ritme van achterlijkheid en waarheidsontkenning lijkt de allersnelste weg naar zelfvernietiging te zijn’

Het besef dat zoveel mensen doodleuk doen alsof ze die galg niet zien en die holocaustvergelijkers met hun gele sterren niet zien en schaamteloos meejubelen en meelallen met de op het busje springende en dansende charlatan die ook gelooft dat planeet Aarde wordt geregeerd door reptielmensen, dat de QR-code straks nodig zal zijn om het internet op te mogen en ondanks de ontelbare hoeveelheid bewijzen die het tegendeel aantonen maar blijft volhouden dat het coronavaccin ‘gentherapie’ is, maakt je moedeloos.

Wanhopig. Verdrietig. Depressief. Eenzaam. En nietig.

Je wordt gegijzeld door een benauwende zinloosheid, verbijstering maakt zich van je meester, een doffe hoofdpijn dient zich aan in je achterhoofd.

Je denkt: zijn het er zoveel?
Je denkt: op social media is het erg maar in het echt is het enger, grotesker, clownesker en waanzinniger. Het aangezicht van gevaar.
Je denkt: ze hebben de vrijheid gekaapt.
Je denkt: misschien was al die onbegrensde vrijheid, het ongemodereerde uiten van meningen, die mogelijkheid voor iedereen om onbeperkt van alles te mogen beweren toch niet zo’n goed idee.
Je denkt: nee, censuur is soms zo gek nog niet.

En de mogelijkheid in een restaurant te kunnen eten met de zekerheid dat dit soort lieden er in elk geval niet eten is eigenlijk ook zo gek nog niet. Die Hugo de Jonge, je gaat haast begrip en respect voor hem opbrengen op deze manier, denk je tot slot.

‘Mensen die als schapen achter als goede herder vermomde ophitsers en sekteleiders aanlopen terwijl ze unisono blaten dat ze ‘tenminste geen schaap zijn’

Daar stond je dan. Tegenstander van de QR-maatschappij, bereid om onderbouwd je kritiek op het regeringsbeleid te laten horen, er vast van overtuigd met je mening een nuttige bijdrage te leveren aan een open debat. Maar er bleek helemaal geen open debat meer te zijn. Het open debat bleek volledig gekaapt te zijn door een totaal eindeloze stroom aan halve garen, gekken, dwazen, jokers, narren, psychopaten, psychiatrisch patiënten, intriganten, charlatans, oplichters, narcisten, machtswellustigen, oportunisten, sekteleiders, ideologen en andere mensen die ‘zelf onderzoek doen’. En niemand die ze tegenhield.

Nu heb je spijt. En helaas ook nog steeds een onderbouwde mening over de QR-maatschappij, over het teveel aan macht wat de staat zich lijkt toe te eigenen; over de schending van medische privacy; over de druk op keuzevrijheid; over function creep van systemen met QR-codes; over het schijnbare tekort aan controlerende machten; over de hypocrisie van een kabinet dat nooit ophoudt met benadrukken hoe belangrijk ‘verbinding’ in de samenleving is, maar er tegelijk er alles aan lijkt te doen om de kloof in de samenleving zo groot mogelijk te maken; over lichamelijke integriteit; over de Grondwet; over rechten; over plichten, over verantwoording afleggen en machthebbers verantwoordelijk houden.

En je besluit: ik laat het allemaal maar even aan me voorbijgaan. Je mening uiten en je zorg delen is misschien een groot en belangrijk goed, maar gewillig meedansen op het ritme van achterlijkheid en waarheidsontkenning, tussen mensen die als schapen achter als goede herder vermomde ophitsers en sekteleiders aanlopen terwijl ze unisono blaten dat ze ‘tenminste geen schaap zijn’, lijkt de allersnelste weg naar zelfvernietiging te zijn.

Dan maar niet, denk je. Dan. Maar. Niet. Dan maar geen mening. Dan maar geen debat. Zoek het maar lekker uit.

Je toont je vaccinatiebewijs bij de ingang van de kroeg en gaat binnen bier drinken terwijl buiten de bonte karavaan die het einde van het tijdperk der logica lijkt in te luiden langzaam aan je voorbijtrekt.

 

TPO.NL/PLUS