Wybren van Haga – Zondag was ik op de Dam en het was geweldig

04-10-2021 21:18

Wybren van Haga op de Dam.

Deze zondag trokken coronademonstranten door de regenachtige straten van Amsterdam. Strabo, het bedrijf van Hans van Tellingen, telde bijna 25.000 mensen. Deze groep stond op tégen de medische apartheid, die met met steeds striktere coronamaatregelen, aan ons wordt opgelegd. Een divers publiek. Allemaal in de bres voor de vrijheid van het individu.

De tegenstanders van de coronamaatregelen verzamelden zich rond het middaguur op de Dam, waarna ze een wandeltocht van 5 kilometer door het centrum van Amsterdam maakten. De actievoerders liepen vanaf de Dam via de Rozengracht, de Marnixstraat en de Haarlemmer Houttuinen een route door het centrum van Amsterdam. Meer dan zeventig organisaties (!) waren onderdeel van het protest.

Deze hoeveelheid aan organisaties geeft maar aan hoeveel mensen willen strijden tegen het aan ons opgelegde kabinetsbeleid, met het invoeren van het medisch paspoort en de daarbij horende QR-code, als triest dieptepunt.

Het schandalige buitenproportionele coronabeleid moet stoppen en daarom liep ik als volksvertegenwoordiger uit volle overtuiging mee in deze demonstratie. De grote politieke verandering waarbij de vrijheid van het individu wordt ingeruild voor een collectivistische samenleving, zie ik als het achterliggende thema. Dat werkt niet alleen door ten aanzien van beleid op Corona, maar ook op het gebied van klimaat, immigratie en globalisering. Alle reden dus om op te staan en een vuist te maken richting de gevestigde orde.