Politiek

Burgemeester (FNP) Noardeast-Fryslân ‘bedreigt raadslid Belang van Nederland’

06-10-2021 14:08

Johan Talsma

Het Noardest-Fryslân-gemeenteraadslid Johan Talsma (Belang van Nederland (BvN), was eerst raadslid voor FvD) uit Dokkum zegt te zijn ‘bedreigd’ door de burgemeester van gemeente Noardest-Fryslân, Johannes Kramer (FNP). Dit zou zijn gebeurd nadat Talsma op Facebook (zie hieronder) kritiek had geleverd op de invoering van de coronapas.

Volgens Talsma belde de burgemeester hem op om te eisen dat de facebookpost zou worden gecensureerd. Daarna zou de burgemeester deze eis hebben herhaald via Whatsapp.

Volgens de website van BvN:

“In een eerste telefoontje van de burgemeester stelde hij dat er ‘consequenties’ aan vast zitten als ik mijn post niet zou verwijderen. Dat is een regelrechte bedreiging”, aldus Johan Talsma, die daarna per WhatsApp nogmaals door de burgemeester is gemaand om zijn post te verwijderen. “Wij leven in een vrij land, waar de vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Ik laat mij daarbij niet intimideren door een burgemeester.”

Tweedekamerlid en BvN-voorman Wybren van Haga zegt Kamervragen aan de minister van Binnenlandse Zaken te gaan stellen:

“Ik heb de geluidsopname gehoord en de verstuurde apps ingezien. Het is ongekend dat burgemeesters raadsleden intimideren en bedreigen bij hen onwelgevallige berichten.”