Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

14-10-2021 09:31

Mevrouw Halsema,

Wat is dat toch met jullie?

Constant de hele wereld de maat nemen, maar de balk in je eigen ogen niet zien.

Eerst hadden we natuurlijk die affaire met de voorlichter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, die zijn macht misbruikte om een vrouwelijke stagiaire het nest in te lullen en die pas ontslagen werd toen het nieuws dreigde uit te lekken.

Sterker: die bij de Haagse GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren tot groot ongenoegen van de overige collegeleden gewoon een nieuw baantje als voorlichter kreeg.

Tot het GroenLinks ook daar te heet onder de voeten werd vanwege de ophef en hij werd gestald bij een goede doelenorganisatie met veel hart voor #MeToo-daders.

En gedurende die hele periode zweeg GroenLinks-partijleider Jesse Klaver als het graf over deze schandvlek.

En nu bent u het die vrouwen een gevoel van onveiligheid geeft.

U heeft de Amsterdamse SP-wethouder Laurens Ivens maandenlang de hand boven het hoofd gehouden toen er meerdere klachten uit de organisatie kwamen over ‘overdonderend, grensoverschrijdend of zelfs seksualiserend contact’ van de wethouder richting vrouwelijke ambtenaren.

In plaats dat u (door vertrouwelijk overleg met Ivens’ partij of de gemeenteraad) zorgde dat die viespeuk met een grote knal buiten werd gezet, koos u ervoor om te gaan pappen en nathouden.

Ivens moest op cursus, Ivens kreeg een coach, Ivens kreeg een spreekverbod over privézaken en Ivens mocht niet meer alleen in één kamer met vrouwelijke ambtenaren verblijven (het viel nog mee dat hij geen 100 strafregels moest schrijven)…

En of de klagende dames daar maar even mee akkoord wilden gaan.

Select oktober 2021Select oktober 2021

Gelukkig gingen niet alle klagende ambtenaren akkoord met die doofpotmaatregeltjes, dus volgde een officiële klacht en daarom móest u wel extern onderzoek laten doen.

Dát leidde uiteindelijk tot het vertrek van Laurens Ivens.

Zes maanden te laat.

Zes maanden waarin die smeerpijp ook nog burgers (v) en vertegenwoordigers van belangenorganisaties (v) in zijn nest heeft proberen te lullen.

Echt, met vrienden zoals u (en Jesse Klaver, en die lui van D66 met hun eigen doofpotrapport) hebben vrouwen die het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie (of erger) geen vijand meer nodig.

En maar naar Dion Graus wijzen met z’n allen…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. For old times sake :-)

PS2. Nare Jongens!

(Advertentie)