Politiek

GroenLinks-Kamerlid stapt op wegens samenwerking GL met PvdA

14-10-2021 21:42

Bart Snels, GroenLinks.

GroenLinks-Kamerlid Bart Snels houdt het voor gezien als Kamerlid. Hij is het niet eens met de samenwerking van GroenLinks en de PvdA. Volgens Snels verschillen de partijen teveel van elkaar. Snels werd in 2017 Kamerlid voor GroenLinks. 27 oktober zal zijn laatste dag als Kamerlid zijn.

Snels heeft zijn ontlagbrief aan Kamervoorzitter Bergkamp gedeeld op Twitter. In zijn ontslagbrief schrijft Snels onder meer:

“Van de traditionele partijen verkeert de PvdA in net zo’n grote crisis als het CDA. Het is mij niet duidelijk waar de PvdA echt voor staat en de opportunistische stijl van politiek bedrijven spreekt mij niet aan.

Nu het mij duidelijk is geworden dat de fractie de nauwe samenwerking met de PvdA gaat doorzetten, ervaar ik dat voor mijzelf als een vorm van kiezersbedrog.”

Ook schrijft hij over zijn beleving van de politiek de afgelopen tijd:

“De haagse politiek leek alleen nog te gaan om het beschadigen van anderen. Het was destructieve politiek die de boventoon voerde, zelden gericht op iets tot stand brengen in samenwerking met anderen.”

In zijn ontslagbrief beklaagt hij zich ook over ‘de fractieleiding’, waarmee uiteraard (maar niet alleen) Jesse Klaver wordt bedoeld:

“Ik zie niet in wat deze samenwerking kan betekenen voor waar GroenLinks voor staat. Ik heb daarbij gemerkt dat ik steeds minder ruimte kreeg van de fractieleiding om deel te nemen aan dit gesprek. Het zou goed zijn als de fractie eens het gesprek voert over hoe besluiten worden genomen en wat de zeggenschap is van Kamerleden over de werkwijze van de fractie en de samenstelling van het fractiebestuur.”