Binnenland

Gevaccineerden dragen deltavariant 63% minder vaak over dan ongevaccineerden

15-10-2021 14:59

Dat de uiterst veilige en efficiënte coronavaccinaties uitstekend beschermen tegen IC-opnames en ernstige ziekte na besmetting met de Covid19-alfavariant was al bekend. Maar nu blijkt uit onderzoek (serieus wetenschappelijk onderzoek, dus geen ‘zelfonderzoek op social media’), in preprint, dat dit toch al zo geniale vaccin ook nog altijd ‘aanzienlijk’ beschermt tegen de beruchte deltavariant.

Zo kan aan de hand van data uit de maanden augustus en september van dit jaar worden geconcludeerd verstandige mensen die zich hebben laten vaccineren met één van de non-experimentele vaccins naar vookeur (die sowieso allemaal beslist geen ‘gentherapie’ zijn) na covidbesmetting de deltavariant maarliefst 63% minder vaak overgedragen dan ongevaccineerden. Bij de data ging het overigens alleen om overdracht aan ‘huisgenoten’ en werd het virus uitsluitend overgedragen aan ongevaccineerde ‘huisgenoten’.

Besmettelijke gevaccineerden dragen de deltavariant 40% minder vaak over aan gevaccineerde ‘huisgenoten’ dan ongevaccineerde besmettelijken.

Uit de data blijkt verder dat de deltavariant zo’n beetje de enige variant is die nog rondgaat in Nederland.

Eerder bleek dat de fantastische en uiterst veilige covidvaccins netjes voorkomen dat de IC’s vol lopen: meer dan 80% van de Covid19-patiënten op de IC is ongevaccineerd.