Politiek

Annabel Nanninga: Dat ‘krankzinnige complotdenken van FvD’ heeft JA21 niet

21-10-2021 14:05

FvD politica Annabel Nanninga (Screenshot Geenstijl).

“Ik heb mezelf eerlijk de vraag gesteld: is die strijdlust er nog? Het raadswerk is echt slopend. Iedere keer blijven vechten. De muur van linkse gekkigheid in deze stad geeft mensen bij voorbaat een lood in de schoenen-gevoel. Daar strijd ik tegen en dan moet je bij jezelf te rade gaan: ben ik écht de juiste persoon om onze kiezers te bedienen.”

Ik ben nog niet klaar ben in Amsterdam. Het raadswerk is niet altijd leuk of bevredigend. Het is vechten tegen de bierkaai en je krijgt als raadslid te maken met ellende, flinke tegenstand, maar ook met agressie. Daar wil ik verder niet op ingaan, maar toch ga ik door, omdat iemand het moet doen en ik voel me geroepen.

Maar waar zit nu het verschil tussen JA21 en Forum?

„Dat hele krankzinnige complotdenken bijvoorbeeld. Wij zijn ook constructiever. Als je kijkt naar Wilders – voor wie ik echt bewondering heb, hoor – die noemt mensen leugenaars en Forum vindt het parlement een show. Dat is niet onze stijl. Wij zijn meer bereid tot samenwerken.”

Heel eerlijk: als mensen vragen: ’denk je dat je veel zetels gaat halen?’, weet ik het oprecht niet. Daar ben ik best zenuwachtig over. Als er echt geen behoefte is aan ons verhaal, dan zij het zo, maar ik denk dat die behoefte er wel is. Ik weet dat er heel veel Amsterdammers in Noord en Nieuw-West zichzelf niet meer met de politiek bemoeien, omdat er geen herkenning is. Wij moeten die mensen overtuigen dat hun geluid er wel toe doet. En dat de gemeenteraad niet alleen een links gekkenhuis is.”

Annabel Nanninga ging ooit voor Forum voor Democratie (FvD) de Amsterdamse gemeenteraad in. FvD Amsterdam werd daarna JA21, mede dankzij het knettergekke en krankzinnige complotdenken van de mogelijk racistische en mogelijk antisemitische corona- en geslachtsziektenontkennende antivaxxende FvD-leider Thierry Baudet.

Voor JA21 zal Nanninga de komende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam meedoen als lijsttrekker en fractielieder van JA21. Ook al liet ze eeder weten te twijfelen over nog een termijn in de gemeenteraad. Interview in De Telegraaf.

 

Lees ook: Chris Aalberts – Annabel Nanninga (JA21) heeft meer plannen voor LHBT-veiligheid dan links 

Lees ook: Chris Aalberts – JA21; Annabel Nanninga en het echtpaar Eerdmans bezweren dat alles goedkomt 

Lees ook: Annabel Nanninga (JA21) sloopt GroenLinks-rapport over zogenaamde ‘islamofobie’