Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Laurens Dassen

23-10-2021 13:01

Beste Laurens,

Is er eens een politieke partij principieel, wordt-ie gestraft voor zijn eigen goeie gedrag.

Volt doet in nu al minimaal tien gemeenten niet aan de gemeenteraadsverkiezingen mee, omdat er te weinig ‘niet-mannen’ bereid waren een plaats op de kandidatenlijst in te nemen.

Jullie hebben nu eenmaal afgesproken dat de helft van de kandidaten man moet zijn en de andere helft niet-man’ en waar dat niet lukt, moeten de kiezers blijkbaar maar op jullie machtsgeile grote zus D66 stemmen.

Dat onderscheid tussen ‘mannen’ en ‘niet-mannen’ is natuurlijk treurig woke-gedoe.

Maar daar gaat het niet om.

Het gaat erom dat jullie met elkaar iets hebben afgesproken en dat jullie je er aan houden.

Prijzenswaardig!

Ik heb me wel het hoofd gebroken over de vraag hoe het kómt dat zo weinig vrouwelijke leden van Volt zin hebben om in grote van eurofiel deugvolk vergeven steden als Haarlem, Leiden en Den Haag op een kandidatenlijst te gaan staan.

Hebben de penisloze popjes niets met het algemeen belang?

Moet het de meisjes allemaal komen aanwaaien?

Of zijn ze bang dat Volt uiteindelijk toch geannexeerd wordt door de grote zus  D66?

 

En dat de mannelijke roofdieren die daar al een paar decennia onder de wegkijkende blik van de partijbazen op appetijtelijke blonde prooien jagen zich dan op het verse blonde vlees gaan werpen?

Het lijkt mij gezien het feit dat alleen jullie (en die griezel van de Groep Den Haan) blind het stemgedrag van D66 volgen niet eens zo’n onterechte angst.

Je begint als gemeenteraadslid voor Volt in – ik noem maar een dwarsstraat – Meppel en voor je het weet loop je achter een kinderwagen met daarin een klein D66’ertje dat de vader het liefst de stofzuiger in had zien gaan.

Zou ik ook niet aan moeten denken.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dit delen ze in Brussel uit aan lokalo’s als jij.