Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
Neem nu direct een abonnement op TPO+!

Linda Duits: ‘Samenwerken met Bert Brussen maakte me de vijand, een linkse moffenhoer’

'TPO is nu meer 'voor spatie bij' het eigen gelijk'

Door: , 18:58, 28 oktober 2021
Dr. Linda Duits leest voor bij De Balie. Screenshot De Balie.

'TPO is nu meer 'voor spatie bij' het eigen gelijk'

 

“Ik ging op Twitter en kwam in gesprek met allerlei mensen buiten de bubbel waarin ik als linkse UvA-wetenschapper zat. Zo gebeurde het dat ik een van de mede-oprichters van DeJaap was, de voorloper van het huidige ThePostOnline. Ik was als adjunt-hoofdredacteur verantwoordelijk voor de selectie van stukken en de eindredactie. Ik zeg graag op borrels om mensen te choqueren dat het bestaan van TPO mijn schuld is, om me daar vervolgens voor te excuseren.

De bedoeling van DeJaap was een platform zijn waar iedereen ongeacht politieke kleur terecht kon. Voorbij gaan aan het eigen gelijk. Mijn deelname werd niet door iedereen gewaardeerd. Samenwerken met Bert Brussen maakte me de vijand, een linkse moffenhoer zo je wilt. Ik werd uitgescholden en bedreigd. Het woord werd toen nog niet gebruikt, maar er waren mensen die me probeerden te cancellen.

Let wel, dat was in 2009. Vervolgens polariseerde de maatschappij door. De redactie kreeg ruzie en Twitter veranderde van gezellige babbelbox in het rioolputje dat nu zo vaak gehekeld wordt. TPO is nu meer ‘voor spatie bij’ het eigen gelijk. Toen ik er in 2015 stopte als columnist stopte ook de haatcampagne tegen mij als onderdeel van DeJaap/TPO. De haters hadden hun zin, door naar de volgende.

Op TPO staan allang niet meer alle smaken, tenzij je rechts, rechtster van rechts en het allerrechtst als verschillende kleuren ziet.”

Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is om met Bert Brussen te moeten samenwerken. Dat is toch altijd je moeten verantwoorden op feestjes, het liefst scheren ze je ter plekke kaal en cancelen ze je helemaal de tiefus. En dat alleen maar omdat Bert Brussen extreem-rechts is. En bij het ontbijt het bloed van geaborteerde baby’s drinkt, zonder gene naar zowel Michael Jackson als naar Nana Mouskouri luistert, weigert te twijfelen aan zowel zijn gender als zijn seksuele voorkeur, elke avond tot Wodan bidt bij een in zijn tuin geplaatst brandend kruis en een enorme tattoo van Himmler op zijn rug heeft, schijnt (van horen zeggen hoor).

Dus wat dat betreft ben ik Dr. Linda Duits nog altijd erkentelijk dat zij wel gewoon wilde meewerken aan DeJaap.nl, nu 12 jaar geleden, wat later zou doorgroeien naar het huidige TPO.nl. Kennelijk uiterst radicaal rechtser dan rechts en voor bij het eigen gelijk.

Samenwerken met Bert Brussen iemand? Maakt verjaardagen gegarandeerd een heel stuk minder saai. En je krijgt gratis babybloed bij het ontbijt. Dr. Linda Duits weet er van.

 

 

Tags:
 
 

 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina) Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over de betaling van je donatie? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
  True managed webspace
 
 
Linktips: Blackjack online spelen | Online Casino | Juridisch Advies Arbeidsrecht