Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
Schrijf je in voor de TPO Nieuwsbrief!

Waarom in Limburg zoveel gevaccineerden met Covid in ziekenhuis liggen

Omdat er nou eenmaal veel bejaarden wonen in Limburg

Door: , 22:03, 28 oktober 2021
Screenshot: Limburg Centraal.

Omdat er nou eenmaal veel bejaarden wonen in Limburg

 

“In de (social) media is momenteel veel aandacht voor het feit dat er in het Maastricht UMC+ relatief veel gevaccineerde patiënten zijn opgenomen met een COVID-besmetting. Vorige week waren gemiddeld acht op de tien patiënten op een gewone (niet IC) corona-afdeling gevaccineerd. Dat lijkt op het eerste oog een relatief hoog percentage dat verbazing oproept en nadere duiding verdient.

De corona-besmette patiënten op de verpleegafdeling hebben vrijwel allemaal een hoge leeftijd: 90% is ouder dan 70 jaar, 60% is 80 jaar of ouder. In vrijwel alle gevallen betreft het patiënten met andere onderliggende aandoeningen of in enkele gevallen onvoldoende immuunrespons door medicatie.

Volgens medisch moleculair microbioloog prof. dr. Paul Savelkoul wordt de hoge vaccinatiegraad bij de opgenomen coronapatiënten verklaard door de relatief oude patiëntenpopulatie in het Maastricht UMC+: “Bij een hoge vaccinatiegraad worden jongeren niet zo ziek dat ze in het ziekenhuis belanden, gevaccineerde ouderen met onderliggend lijden wel. Gelukkig zijn die ouderen gevaccineerd, anders zouden ze veel zieker zijn en mogelijk op de IC belanden zoals voor de vaccinaties het geval was.””

Omdat tout wappie Nederland weer hysterisch met de vuistjes stond te maaien op social media nadat bekend was geworden dat in Limburg er juist wél veel gevaccineerden in het ziekenhuis liggen, besloot het UMC+ nog maar eens in Jip en Janneke-taal uit te leggen hoe het zit.

Oftewel, waarom de vele ongevaccineerden in hun ziekenhuis GEEN bewijs zijn dat het vaccin niet werkt (of, zoals wappies uiteraard denken, dat het vaccin juist zieker maakt).

NU.nl vroeg nog even verder aan de woordvoerder van het UMC+ waarom er eigenlijk zoveel bejaarden in hun ziekenhuis liggen. Het antwoord is verrassend simpel: omdat er nou eenmaal veel bejaarden wonen in Limburg.

“Grotendeels heeft het te maken met de demografie van Zuid-Limburg”, aldus een woordvoerder. “Deze regio heeft, in vergelijking met de rest van Nederland, een relatief grote concentratie ouderen.”

Niet dat dit allemaal veel zal helpen om wappies te overtuigen, die bovendien ‘zelf onderzoek’ hebben gedaan, maar toch.

En ja, in de meeste andere Nederlandse ziekenhuizen is de meerderheid van de Covid-patiënten nog steeds ongevaccineerd.

 

Lees ook: Ziekenhuizen Limburg lopen vol coronapatiënten, 80% wél gevaccineerd

Lees ook: Vier leraren Limburgse basisschool besmet met coronavirus

Lees ook: ‘Opa Koos’ probeert kinderen uit Limburgse scholen te lokken

 

Gebruikte bronnen:

NU.nl.

UMC+ Maastricht.

 

Tags:
 
 

 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina) Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over de betaling van je donatie? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
  True managed webspace
 
 
Linktips: Blackjack online spelen | Online Casino | Juridisch Advies Arbeidsrecht