Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Arnold Karskens

09-11-2021 14:15

Sint 2021Sint 2021
 

Beste Arnold,

Zondag werd Frans Klein, de man die beslist over welke programma’s jouw nieuwe omroep Ongehoord Nederland wel of niet op de Staatsomroep mag vertonen, in het Amsterdamse debatcentrum De Balie door drie interviewers ondervraagd.

Eén van de drie was Wilfred Takken van NRC Handelsblad.

Toen ik passages uit dat interview hoorde, werd alles wat ik altijd al vond van de Publieke Omroep én NRC Handelsblad bevestigd.

Ik heb het even uitgetikt.

Takken: “Jort Kelder is klein bier vergelijken met eh… wat er aankomt, namelijk eh… Arnold Karskens komt per 1 januari aanschuiven.”

Klein: “Ja.”

Takken: “Ongehoord Nederland, nieuwe omroep. Eh… dat is een club van eh… racisten, klimaatontkenners, eh… complotdenkers, eh… NOS-bashers…”

Klein: “Hahahaha…”

Takken: “Eh… journalistenhaters, eh… hahahaha… Hoe gaat dat? A: waarom heeft de NPO…”

Klein: “Klinkt als een feestelijke tijd…”

 

Takken: “Nee, wij wrijven ons in onze handen, maar jij zit er maar mooi mee.”

Klein: “Ja.”

Takken: “En Nederland. Nederland zit er maar mooi mee. Maar wat… Waarom heeft de Publieke Omroep daar positief op geadviseerd?”

Klein: “Nou, we hebben daar volgens mij neutraal op geadviseerd. En vooral: mijn bestuur, hè, voor alle duidelijkheid.”

Het was 48 seconden waarin alles samenkwam wat we al weten.

Ze háten jou.

Ze háten alles en iedereen die niet in hun straatje past of die zich niet, zoals Bert Huisjes van WNL of Dominique Weesie van PowNed, als een kameleon aanpast aan de Hilversumse mores.

En die zullen ze ‘straffen’ ook.

Sint 2021Sint 2021
 

Journalisten als die slijmjurk van NRC Handelsblad door jullie te framen.

De machtigste man van de Publieke Omroep door jullie uit te lachen (en jullie geen geld en timeslots te geven voor de programma’s die jullie willen maken).

Over het gelijk met jullie tot het Staatsomroep-bestel toetredende Omroep Zwart, waarvan het gezicht nota bene als Zwarte Piet verklede kinderen in hun gezicht wilde schoppen en laptops jatte van medewerkers van de EO, hoor je dat soort viespeuken niet.

Maar voor jullie kennen ze geen pardon.

Ik ben, gewoon omdat ik jullie dat ontwrichtende plekje in het publieke bestel gunde en ik jou nog ken als een uitstekende oorlogsjournalist én de onvermoeibare strijder tegen oorlogsmisdadigers, lid geworden van Ongehoord Nederland.

Eerlijk gezegd kijk ik niet naar wat jullie tot nu toe op internet publiceren.

Dus ik heb geen idee of die Takken van NRC een punt had.

 

Maar ik mag er toch van uitgaan dat jullie geen racisten, klimaatontkenners, complotdenkers en journalistenhaters zijn, Arnold?

En dat jullie na de afgang met Haye van der Heijden die Holocaust-ontkenners een podium wilde geven, met die malle mevrouw die Pim Fortuyn interviewde en met die vanwege vermeend antisemitisme omstreden voorzitter van de Raad van Toezicht eindelijk eens goed gaan selecteren aan de poort op wat je binnenhaalt.

Straks komt er nog iemand in jullie bestuur of Raad van Toezicht die “mannen met jurken, haatbaarden en hoofddeksels het recht op een uitkering wil ontzeggen”.

En dan heeft die griezel van een Frans Klein wéér een stok om de hond mee te slaan.

Dan krijg je misschien wel gelijk over de Publieke Omroep, maar geen programma’s…

Dan was Dominique Weesie een stuk slimmer. Die nam de vader van Rutger Castricum op in zijn Raad van Toezicht.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ik denk dat je het goed kunt gebruiken.