Media

Baas van 3FM (NPO), Sharid Alles, stapt op

16-11-2021 11:35

De zendermanager van NPO-radiozender 3FM, Sharid Alles (41), stopt per 1 janauri 2022. Dit liet zij dinsdagmorgen weten via een persbericht.

Sharid Alles werkte drie en een half jaar als zendermanager van 3FM. Ze zal voorlopig worden opgevolgd door Menno de Boer. Later volgend jaar zal een nieuwe definitieve zendermanager worden benoemd.

In een interview met AD geeft Alles een onduidelijke en vage reden voor haar vertrek:

“Een week of vijf, zes geleden dacht ik: ‘Waar krijg ik nog energie van?’ Dat zijn drie dingen: creativiteit, werken met jonge honden vol ambitie en grote projecten. En met het op orde krijgen van het team delegeerde ik het creatieve en het werken met jonge mensen naar anderen. Ik heb een eigen team van de NPO voor overkoepelende producties. Toen ik binnenkwam, hing dat team van interim-managers aan elkaar. Korte tijd later waren ze allemaal weg. Dat team is nu op orde, de muzikale koers is duidelijk.”

Maar ook het recente voorval met 3FM-DJ Timur Perlin, waarbij ze live in de uitzending inbrak en Perlin verbood te bellen met iemand die de geheime locatie van het door 3FM georganiseerde Måneskin-concert wilde onthullen, blijkt een reden te zijn voor haar vertrek. Vooral de haatreacties op social media waren een extra reden te stoppen:

“Ik ben verrot gescholden. ‘Je moet je vuile kankerapenbek houden’. Op mijn persoonlijke Instagram. Op posts die hier niet eens iets mee te maken hebben. Kijk, ik weet dat er aan deze functie een semipublieke kant zit, maar het is niet waarom ik dit ben gaan doen.

Letterlijk een dag voordat dit gebeurde ben ik met Jurre Bosman (NPO-baas audio; red.) het gesprek over mijn toekomst al aangegaan. En dan komt deze shit over je heen. Dan denk je wel: waarvoor ben ik dit dan nog aan het doen?”

 

Alles laat weten haar vrije tijd te zullen besteden aan het schrijven van een kinderboek (haar tweede) en haar gezin.

 

Het persbericht van Sharid Alles:

“Beste allemaal,

Na 3,5 jaar als zendermanager te hebben gewerkt voor 3FM, heb ik besloten mijn functie neer te leggen per 1 januari 2022.

De afgelopen jaren heb ik met een steeds sterker en completer wordend team, mede aangevoerd door Robbert-Jan van de Velde, gewerkt aan het terugbrengen van het oorspronkelijke 3FM-DNA naar het station. Ik ben trots op de muzikale koers die mede onder leiding van Roosmarijn Reijmer verder vorm heeft gekregen, de sterke programmering waar we in het nieuwe jaar mee verdergaan, de voorzichtige groei van LTA binnen de doelgroep en de flinke groei die we online en in podcasts hebben bereikt.

Daarnaast hebben we de afgelopen moeilijke coronajaren hard geïnvesteerd in het ondersteunen van het livecircuit: door het betalen van artiesten, maar ook door bijvoorbeeld van de 3FM Awards een Fieldlab Event te maken.

Ik wil graag de NPO en de omroepen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen, ik ben tot op de dag van vandaag gesteund en heb dat ook zo gevoeld.

In de aankomende tijd bijt ik me nog volop vast in 3FM Serious Request en in de terugkeer van het Glazen Huis. In het nieuwe jaar zal ik mijn opvolger Menno de Boer op weg helpen waar nodig en mogelijk. Daarnaast zal ik mijn tweede kinderboek afschrijven en rustig bekijken wat er verder op mijn pad komt.

Groet,

Sharid Alles”

 

 

 

Gebruikte bronnen:

Spreekbuis.nl.

AD.