Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa Ollongren

16-11-2021 11:06

Sint 2021Sint 2021
 

Mevrouw Ollongren,

Dat Hugo de Jonge ‘ja’ zei op een verzoek van het opiniemaandblad ‘LINDA’ om te poseren voor de Kerstspecial is logisch.

Die man is zo ontzettend geil op aandacht, dat het niet in zijn hoofd opkomt om stilletjes in een hoekje weg te kruipen uit schaamte om zijn waardeloze beleid.

Ik bedoel: dankzij Hugo de Jonge zijn er duizenden gezinnen die voor het tweede jaar op rij opa en oma er bij het Kerstdiner niet meer bij hebben, omdat hij ze in eenzaamheid letterlijk heeft laten stikken in het verzorgingstehuis.

Dan zou iedereen met enige zelfreflectie het wel laten om uitgerekend in een Kerstspecial te gaan staan glimmen van tevredenheid over zichzelf.

Maar van u had ik het niet verwacht.

 

Uw handelsmerk was, na het om zeep helpen van het referendum en het onbewust onthullen van de wens van Mark Rutte om Pieter Omtzigt kalt te stellen, vooral: onzichtbaarheid.

U droeg uw lot als faalhaas waardig.

In stilte.

En dan gaat u opeens ook in die Kerstspecial van ‘LINDA’ staan en maakt u óók nog duidelijk dat de politiek nog altijd “veel vuiler en vunziger is dan de mensen denken”.

Want blijkens de coverkreet ‘Wat als dat A4-tje in een map had gezeten?’ filosofeert u vrijuit over wat er zou zijn gebeurd als Ruttes wens om Pieter Omtzigt ‘weg te promoveren’ niet was uitgelekt.

 

Dan had, weet iedereen, Rutte 4 er allang gezeten.

Eén geluk: het wordt uw laatste ‘kerstinterview’ als minister.

Van Hugo de Jonge hebben we volgend jaar nog last.

Want die heeft nog niet genoeg levens verpest.

Groet,

JanD

PS. Afscheidscadeautje! Want ik ben de beroerdste niet.

PS. En vergeet Saskia Noort niet!