Media

Diederik Gommers: ‘2G-maatregel past niet bij Nederland’

16-11-2021 18:34

Diederik Gommers. Screenshot 1op1/NPO.

Diederik Gommers, hoofd van de IC-afdeling in het Eramus MC en tevens coronatalkshow-BN’er/influencer, was dinsdag te gast bij Sven Kockelman in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. Hieronder wat fijne bonusquotes, de hele uitzending terugluisteren danwel kijken kan hier.

“Als dokter voelt de 2G-maatregel niet goed. De politiek heeft blijkbaar in zijn hoofd zitten dat je mensen die zijn gevaccineerd een beetje meer moet belonen. Het probleem is dat de gevaccineerden ook besmettelijk zijn en dat is de oorzaak van de stijging van het aantal besmettingen.

Ik hoop altijd nog dat je de bewust ongevaccineerde mensen op een andere manier kunt bereiken. Het probleem is dat de gevaccineerden ook besmettelijk zijn en dat is de oorzaak van de stijging van het aantal besmettingen. Het meest veilig zou dan 1G zijn.

Uiteindelijk stopt het virus ook. Ik weet alleen niet wanneer en het moet gecontroleerd gebeuren zodat de ziekenhuizen niet vol lopen.

De politiek mag van mij een strategie bedenken, maar ik als dokter ga nooit een onderscheid maken tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Dit past niet bij Nederland. Ook als OMT hebben wij op dit moment nog geen advies gegeven dat 2G een goed voorstel is.

Het wordt agressiever en negatiever. Zo gaan we het niet winnen van dit virus. We moeten bij elkaar blijven en begrip hebben voor elkaars standpunten. Het is een beetje geven en nemen.

Zorgpersoneel dat niet is gevaccineerd ontslaan zoals in Belgiƫ is een vreselijke politieke beslissing. Ik ga me daar heel erg hard tegen verzetten.

Een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel is niet nodig. Het zorgpersoneel beschermt zichzelf en de patiĆ«nten genoeg met speciale beschermingsmiddelen. Dwingen en ontslaan vind ik echt een stap te ver.”