Politiek

Segers (CU) laat concept-regeerakkoord CDA-VVD ‘per ongeluk’ in trein liggen

17-11-2021 10:45

Een ‘vertrouwelijk’ concept-regeerakkoord tussen CDA en VVD met als datum 26 september is in handen gekomen van de Volkskrant nadat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers het complete regeerakkoord ‘per ongeluk’ in de trein heeft laten liggen. De persoon die het regeerakkoord in de trein vond heeft het, heel toevallig, naar de Volkskrant gebracht.

Uit het concept-regeerakkoord blijkt dat CDA en VVD bereid zijn tot ingrijpende klimaatplannen en tot het toelaten van meer ‘migranten’, gratis kinderopvang willen invoeren, stevige maatregelen tegen woningnood willen nemen, een miljardenfonds om boeren te kunnen uitkopen willen aanleggen en om alle zzp’ers aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering te helpen.

Omdat het een concept-regeerakkoord is van recente datum ligt het voor de hand dat het momenteel dient als uitgangspunt voor de formatiebesprekingen. Dit wordt door ‘ingewijden’ ook bevestigd aan de Volkskrant.

Het akkoord is geschreven met D66 als coalitiepartner in gedachten. Zo staat de zin ‘We hebben oprecht geprobeerd ook het politieke programma van D66 recht te doen’ in het concept-regeerakkoord en llijkt vooral het klimaat-, onderwijs-, en migratiebeleid in handen van D66 te komen.

 

 

Formatiedocument VVD CDA by de Volkskrant

 

Lees ook: Wouter Koolmees en Johan Remkes praten u gezellig bij over de formatie

Lees ook: GS TV: Formatiegefaal en een Belastingparadijs Elders

Lees ook: Formatiewatch – Zélfs D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma verspreidt nepnieuws dat Johan Remkes dronken was

 

Gebruikte bronnen:

Volkskrant.

Geenstijl.

Nieuwnieuws.