Constanteyn Roelofs – D66 mag ‘progressieve’ koortsdromen aan land opleggen

18-11-2021 11:03

Okee: dus die meneer van de Christenunie zat in de trein en toen is hij het concept-regeerakkoord vergeten en dat heeft een brave boomer toen bij de Volkskrant ingeleverd?* Als u dat gelooft dan denkt u vast ook dat het toeval is dat de juffrouwen in de pornografie toevallig altijd hun portemonnee kwijt zijn als de pizzabezorger aanbelt.

Doneer aan TPO!

Maar goed, no matter, we moeten het van Sigrid Kaag over de inhoud hebben dus dat zullen we dan maar doen. En de inhoud, beste rakkers, die is niet best. Het geheel valt samen te vatten als: links links links overheid overheid overheid links links links. Gratis geld voor iedereen. Maximaal de geldpers aan. De sluizen open voor de migratie en alle (olie)boeren het land uit.

Neem een TPO+-abonnement!

Het is volstrekt bizar: we moeten terwijl de inflatie het leven van de middenklasse onleefbaar maakt bijdrukken. We moeten de grutto en rugstreepschildpad redden (biodiversiteit, weet u wel) maar wel een miljoen woningen bijbouwen om die migratie een plekje te geven – voor uw beeld, er moeten dus nog vier steden ter grootte van Den Haag bijkomen in dit overvolle land.

Die doelen zijn dus niet in overeenstemming te brengen. Ook wil D66 de kinderopvang gratis maken omdat dat de genderongelijkheid in het werkzame leven zou opheffen, ondanks dat keer op keer blijkt dat voorzieningen voor moeders er alleen maar toe leidt dat vrouwen minder werken, want hoe vrijer een vrouw is om haar eigen leven in te richten, hoe meer dat neigt naar ‘vrouwelijke’ rollen. Een beetje werken voor het boodschappenbudget en de gezelligheid en verder lekker met de kinders op pad – wat natuurlijk een prima leven is, maar D66 is daar ideologisch tegen omdat de vrouw ook fulltime werken moet, ondanks dat vrouwen gewoon liever willen vrouwen.**

Kortom, geen chocola van te maken en iedereen die niet in de progressieve bubbel zit weet dat dit wel fout moet gaan. Daarom kiezen de mensen ook in de regel steeds minder voor progressieve partijen, maar dat maakt niet uit voor de uitslag.

Lees meer van Constanteyn Roelofs

Even twee mogelijke lezingen van deze extreem ‘progressieve’ uitkomst. In de eerste plaats kun je zeggen dat de democratie niet, zoals vaak wordt gedacht, een tyrannie is van de meerderheid, maar vooral een spel van hendeltjes en radertjes van het politieke handwerk, waarbij de partij die toevallig de bal in handen heeft onevenredig veel macht heeft. Mark Rutte wil nog een keer door, daar heeft ie D66 voor nodig, dus D66 mag Sinterklaas spelen en zijn ‘progressieve’ koortsdromen aan de nietsvermoedende vaderlander opleggen.

De andere lezing is nog veel deprimerender. Als u naar de standpunten kijkt dan lijkt alles wat D66 wil ook heel erg op wat Brussel wil. Migratie, green deal, gendergelijkheid – dit zijn sowieso punten waar we niets in te kiezen hebben omdat dat beleid allemaal bepaald wordt in internationale verdragen waar we landelijk niets over te zeggen hebben. D66, als Nederlandse tak van de Brusselse mandarijnenkaste, heeft dus altijd gelijk omdat ze gedekt worden door de bovenliggende politieke laag.

Deze laatste lezing impliceert dat het helemaal niet uitmaakt wat we in Nederland stemmen, maar dat we uiteindelijk hoe dan ook op de lijn van D66 uitkomen. Die ellenlange formatie en het poppentheater in de media rond gelekte nota’s en foto’s van gymsharkies op heisessie zijn dus puur voor de show. Sad!

 

* Het moet wel een boomer geweest zijn: iedereen met internet had een dergelijk stuk gewoon bij Geenstijl in de mailbox gegooid.

** Aan de andere kant zijn D66’ers doorgaans ook erg voor vinexgoeroe Rutger Bregman die juist stelt dat part time werken en part time zorgen met een basisinkomen de toekomst is. Dus dat part time prinsesjes met betaalde kinderopvang en een fokpremie juist de bedoeling zijn. Maargoed,  mensen die op zoek gaan naar consistentie in domlinkse standpunten eindigen in het gesticht.

 

Lees ook: Constanteyn Roelofs – Hoe minder regering, hoe meer ingrijpende beslissingen

Lees ook: Constanteyn Roelofs – De overheid: over alles controle, nergens regie

Lees ook: Constanteyn Roelofs – Grove interne zuiveringen, een mooie gewoonte van linkse rakkers

 


 

Advertentie

Reacties

Reageren is voor de TPO+ eliteclub voor reaguurders en reactielezers.

Toon reacties

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

burqa

BRIEFJE VAN JAN – Aan Soumaya S.

Geert Wilders, PVV

BRIEFJE VAN JAN – Aan de parlementaire pers

Kamervoorzitter Vera Bergkamp

BRIEFJE VAN JAN – Aan Vera Bergkamp

BRIEFJE VAN JAN – Aan Nilüfer Gündogan

Geert Dales – Tribunalenaffaire is hypocriete manifestatie van eigen falen

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jan Paternotte

Chris Aalberts – Bij D66 heeft men liberalisme ingeruild voor arrogantie 

Chris Aalberts – D66-top wil graag een voorzitter die geen tijd heeft om zich met de partij te bemoeien

Martin Bosma (PVV) sloopt Kajsa Ollongren (D66): ‘Links-liberale sekte regeert’

Chris Aalberts – Sprookje: maak D66 groot, dan durven alle homo’s weer hand in hand over straat

‘Partij Pieter Omtzigt’ kan rekenen op 29 á 33 zetels, net zo groot als VVD

D66-wethouder Utrecht met vliegtuig naar München om over duurzaamheid te praten

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jan Paternotte

Telegraaf interviewt D66 020 over homohaat door allochtonen, D66: ‘En Urk dan?’

TPO+

Constanteyn Roelofs – Doe nou niet alsof je principes hebt, D66

Syp Wynia – Lobbygroepen hebben D66 in de tang

Opiniepeiling Maurice de Hond: Nog geen derde reageert positief op nieuwe regeringscombinatie

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sjoerd W. Sjoerdsma

Podcasts