Opinie

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Kamerleden

01-12-2021 09:31

Hugo de Jonge, CDA
Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Beste Kamerleden,

Ik maak me geen enkele illusie.

Dat 2G?

Gaat er gewoon komen.

Die vaccinatieplicht?

Gaat er gewoon komen.

Dus als jullie die onderwerpen vanmiddag en vanavond tijdens dat plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus nou eens laten zitten?

Dan kunnen jullie je focussen op één ding: de boosterprikken.

Is er één Kamerlid dat met droge ogen durft te beweren dat verantwoordelijk minister Hugo de Jonge níet faalde, faalt en zal blijven falen met het zetten van de boosterprikken?

 

Waardoor de wagens met lijkkisten inmiddels weer in files de verpleeghuizen verlaten.

Waardoor de crematoria inmiddels extra koelcontainers op de parkeerplaatsen moeten zetten om dat de koelcellen binnen uitverkocht zijn.

Waardoor de ziekenhuizen vollopen.

Waardoor noodzakelijke behandelingen van bijvoorbeeld kankerpatiënten langer worden uitgesteld dan medisch verantwoord is.

Waardoor de IC’s richting code zwart gaan.

Waardoor het leger straks nodig is om het ziekenhuispersoneel tegen wanhopige familieleden van patiënten te beschermen.

En in de categorie kleiner bier: waardoor de maatschappij wéér twaalf uur per dag op slot is gegooid met een derde lockdown.

Had allemaal voorkomen kunnen worden als Hugo de Jonge één keer niet achter álle Europese troepen (inclusief nota bene Bulgarije!) had aangelopen.

Is er één Kamerlid dat met droge ogen durft te beweren dat Hugo de Jonge níet faalde, faalt en zal blijven falen?

Is er één Kamerlid dat thuis tegen moeder-de-vrouw, vader-de-man of Woef-de-hond zal zeggen: “Die Hugo de Jonge, dat is nou echt dé minister van Volksgezondheid die wij nodig hebben en die zorgt dat er zo min mogelijk doden vallen aan corona en uitgestelde zorg”?

Hooguit zetelrover Liane den Haan.

In ruil voor een worst.

Leid ons vandaag niet af met principieel geleuter over ‘tweedeling van de maatschappij’ en ‘respecteren van lichamelijke integriteit’, want als het op stemmen aankomt, worden die toch uitgesegerd tegen wat stoelen in Vak K of uitgekuikend tegen een extra zinnetje over klimaatvluchtelingen in het regeerakkoord.

Focus voor één keer op de hoofdzaak.

 

Op het redden van de levens van de Nederlanders.

Dus bedank Clowntje Clusterfuck voor zijn inzet, vervang hem door (PvdA’er) Marcel Lévi en ga over tot de orde van de dag.

En vergeet niet om Sarah en Ismaël de Jonge de gelegenheid te geven om publiekelijk te reageren op de prioriteitstelling van hun vader, die ijdeltuiterij in de media al die tijd belangrijker vond dan mensenlevens.

Dank en groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat ik, tegen beter weten in, tóch blijf hopen dat jullie niet allemaal Sophietjes zijn.