Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rob Jetten

04-12-2021 09:31

 

Beste Rob,

Geert Wilders plaatste op Twitter bij een foto waarop D66-Kamerlid Fonda Sahla met grotendeels bedekt gezicht door de de bijna lege Nationale Vergaderzaal liep het bijschrift: “Nee, het is geen ISIS-aanval, maar een D66-Kamerlid”.

Feitelijk gelukkig juist.

Maar Wilders bedoelde het natuurlijk als grap en ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf ook niet zijn beste grap vond.

Hij had misschien beter, zoals KRO-NCRV in 2008 nog deed in de kleuterdramaserie ‘Abi’, de grap kunnen maken dat jullie Kamerlid op een pinguin leek.

Daar krijg je veel minder gezeik mee.

 

De makers van Abi kregen voor de aflevering ‘Pinguinvrouwtjes’ destijds immers zelfs een nominatie voor de ‘Beeld en Geluid Awards’ in de categorie jeugd.

Aan de andere kant mogen we ook niet vergeten dat Geert Wilders extra gevoelig is voor uitingen van het islamitische geloof, zeker in de huiskamer van het hoogste orgaan in de Nederlandse politiek, sinds islamitische leiders een fatwa tegen hem hebben uitgesproken en hij 24/7 de zwaarst mogelijke persoonsbeveiliging nodig heeft om in ons gave land te overleven.

En dat al ruim zeventien jaar lang.

Jij en ik kunnen ons niet voorstellen hoe traumatisch dat voor een mens moet zijn.

Daarom snap ik eigenlijk niet dat jij het (terwijl je als deelnemer aan de tergend traag verlopende formatie wel wat anders aan je hoofd zou moeten hebben) nodig vond om Wilders nog een keer als rood vlees voor je 59.621 Twitter-volgers te gooien door een screenshot van zijn tweet te verspreiden.

Daarboven zette je de tekst: “Go Funda”, vergezeld van een emoticon van een brandend vuur.

Wilders, de man die volgens honderdduizenden, misschien wel miljoenen moslims wereldwijd moet ‘branden in de hel’, ziet dat natuurlijk ook.

Voor je het weet legt hij de link tussen jouw aanmoediging aan Fonda Sahla en die emoticon anders dan jij ‘m bedoeld hebt.

Of bedoelde je ‘m precies zoals hij denkt?

Dat kan natuurlijk ook…

 

En ik wil niet flauw doen, Rob, maar over de zegeningen van de islam (zoals de ‘vrijheid’ van vrouwen om zich te kleden zoals ze zelf willen, míts die kleding volgens mannen voldoende lichaamsdelen bedekt) moet jij misschien gewoon je klep houden.

Jij bent om vakantie in een islamitisch land te kunnen vieren immers zelfs bereid geweest om je geaardheid te verloochenen. Dat deed je door niet alleen samen met je vriend te gaan, maar ook twee alibi-vrouwen mee te nemen. En we weten allemaal dat je daar niet hand-in-hand met je vriend over straat liep, om te zorgen dat je het overleefde.

Net als steeds meer homo’s in Amsterdam.

Nu ik je toch spreek, Rob, heb ik nog een vraag over jullie Kamerlid Fonda Sahla.

Zij komt uit Den Haag toch?

Weet jij toevallig of zij familie is van Soumaya Sahla?

Dat is de Haagse die lid was van de Hofstad-groep en die in maart 2014 door het Gerechtshof tot drie jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens deelname aan een terroristische organisatie en verboden wapenbezit.

Grappig detail: Soumaya Sahla en Geert Wilders hebben allebei dezelfde mentor (gehad), Frits Bolkestein.

 

Waar Bolkestein wel afstand nam van Geert Wilders, is hij nog altijd als een Siamese tweeling verbonden met de voormalige Hofstad-terroriste.

En niet alleen de betoverde bejaarde, maar ook de VVD deinst er trouwens niet voor terug om haar de hemel in te prijzen. Zo wordt ze door die partij ingeschakeld als ‘tafelvoorzitter’ en op de VVD-partijwebsite gepresenteerd als islam-deskundige, zónder dat duidelijk wordt dat ze is veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie en verboden wapenbezit.

Maar goed, misschien is ‘Sahla’ in Marokko wel net zo’n veel voorkomende naam als ‘Jansen’ in Nederland en kennen Fonda en Soumaya elkaar niet eens.

Den Haag is een grote stad…

Daarom dacht ik: even bij Rob checken.

Laat je het me weten?

Ik heb een hekel aan bellen, dus liefst via de mail.

Groetjes!

JanD

PS. Cadeautje. Voor je volgende vakantie naar een land waar ze mensen met jouw geaardheid van flats gooien.

UPDATE Jij mailt niet, Rob. Maar ik heb inmiddels twéé bronnen die mij melden dat D66-Kamerlid Fonda en Hofstad-terroriste Soumaya zussen zijn. Nu zijn familieleden natuurlijk niet verantwoordelijk voor elkaars daden (googel: meiland, maxime), maar ik vind het toch nuttige achtergrondinformatie als het klopt.