Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de stameloma

12-12-2021 12:48

Kerst 2021Kerst 2021
 

Beste mevrouw Broekers-Knol,

In ‘Het Huwelijk’ schreef de Vlaamse romancier Willem Elsschot de beroemde zin: “Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren”.

Ik zou daar, nu we aan de vooravond staan van de installatie van het vierde kabinet van Mark Rutte, graag van willen maken: “Tussen droom en daad staan wetten in de weg en de loopjongens van Brussel”.

Want we zijn nu al zo ver afgegleden in dit land dat u vanuit Den Haag een aantal gemeenten gaat verplichten om nog deze maand (extra) opvang te regelen voor gelukszoekers.

U kreeg in uw jaren als VVD-staatssecretaris zo weinig uitgeprocedeerde gelukszoekers zo ver dat ze teruggingen naar hun eigen land en Bente Beckers Bootdiensten leverden en leveren wekelijks zo veel nieuwe gelukszoekers dat het met alleen omkopen van gemeentebesturen en eigenaren van hotels en vakantieparken niet meer lukt.

Frau Broekers-Knol dwingt de gemeenten nu gewoon.

Befehl ist Befehl!

 

En dat is ‘nodig’ omdat het Nederlandse kabinet, de VVD voorop, niet zoals de landen in het oosten van de EU de grenzen sluit of zoals de landen in het zuiden van de EU geen walhalla met gratis wonen, gratis zorg en gratis geld biedt aan de gelukszoekers.

Iedereen in Afrika die wil vluchten voor de armoe en voor 6000 dollar een plek op een bootje koopt weet: in Nederland moet je zijn!

Je hoeft nooit meer weg en wordt tot je dood in de watten gelegd.

Waarom ik aan Elsschot dacht?

Even citeren uit het verkiezingsprogramma van uw partij, de VVD, van nog maar negen maanden geleden.

“Een nieuwe migratiecrisis moeten we te allen tijde voorkomen. Het is belangrijk om alternatieve maatregelen achter de hand te hebben wanneer het niet lukt om in Europees verband migratieovereenkomsten met veilige derde landen te sluiten en het tegenhouden van kansarme asielzoekers aan de buitengrens uitblijft. Nederland zal in dat geval de regie in eigen hand moeten nemen  en  bereid  moeten  zijn  eigenstandig  drastische  maatregelen  te  nemen.”

Hoe jullie dat gaan doen?

 

Pardon, zéiden te gaan doen.

Ik citeer de opeenvolgende stappen.

“Opvang aan de buitengrens van de Europese Unie in een gesloten voorziening of op een eiland, zodat doorreizen niet mogelijk is.”

“Een mini-Schengenzone met strikte grenscontroles binnen de Europese Unie. Migranten die toch binnen deze zone asiel aanvragen, worden opgevangen in bewaakte locaties aan de grens en teruggestuurd naar de (veilige) landen waar ze zijn binnengekomen.”

“Opschorting van het recht op het aanvragen van asiel in Nederland en sluiting van de Nederlandse grenzen voor migranten. Daarvoor kan het VN-vluchtelingenverdrag en de EU-regelgeving worden opgezegd of aangepast.”

“Migranten worden aan de gesloten Nederlandse grens in een gesloten voorziening opgevangen. Zij kunnen alleen weg uit de voorziening als zij direct het land verlaten. Zij gaan terug naar het eigen land of worden teruggestuurd naar door Nederland gefinancierde opvanglocaties in de regio.”

“Een opt-out clausule voor de EU-afspraken op het gebied van asiel en immigratie wanneer hervorming van het Europees asielrecht onvoldoende ruimte biedt om de genoemde maatregelen ten tijde van crisis uit te voeren.”

In gewoon Nederlands: u gaat eindelijk mensen terugsturen en uw partijgenote Bente Becker stopt tot groot verdriet van de asielindustrie en de wasmachinefabrikanten en ander gajes met het zingen van “Welkom, welkom in ons land”.

Prima.

 

Het punt is alleen: dit soort dingen stond wel in het verkiezingsprogramma van de VVD, maar wil de VVD helemaal niet echt.

Jullie Mark heeft zich immers in ruil voor het record van langstzittende premier van Nederland met huid en haar overgeleverd aan die haatheks van D66 en die meloenenslikker van de Christenunie.

En aan, niet te vergeten, die ongekozen machtswellustelingen in Brussel, die er op uit zijn om de orde in ons voorheen zo prettig aangeharkte land compleet te verstoren.

Dat Rutte-trekpoppen zoals u nu burgemeesters via een ‘aanwijzing’ gaan dwingen om plaatsen te regelen voor gelukszoekers?

Een klein volgend stapje op weg naar de hel.

Met de groetjes van Mark Rutte.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als u weer bij uw ambtgenoot in Marokko moet bedelen om een afspraak.