Herman Brusselmans – Belgen noemen Marco Borsato viezerik, pervert, verkrachter en kinderlokker

22-12-2021 09:35

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans. Foto: Michiel Hendryckx/wikimedia. Bewerkt door TPO.

Belgen weten niks over Nederlanders en als ze wel iets weten interesseert het hun geen reet. Vraag aan een Belg wie Sigrid Kaag is en hij zal je aankijken alsof je hem gevraagd hebt of je een hagedis in z’n onderbroek mag steken. Vraag hem wie Hugo de Jonge is en hij zal je aankijken alsof je achter de potplant in z’n woonkamer hebt gescheten. Vraag hem wie wie Mark Rutte is en hij zal je aankijken alsof je gevraagd hebt wie de president is van het Caraïbische eiland Pattapottomis. Overigens heet dié president Awchala Atabusu, maar dat is niet terzake.

Ik bedoel dat Belgen zich totaal niet bezighouden met wat er speelt in de schoot van hun broedervolk. Het enige wat hen betreffende Max Verstappen bezighoudt is dat die een Vlaamse moeder heeft. De Belgen noemen Verstappen dan ook ‘een halve Belg’. Dan kun je net zo goed Lewis Hamilton een halve Belg noemen want de overgrootvader langs moederskant van Hamilton heeft ooit, als opkoper van vee in heel Europa, in het Vlaamse dorp Bachten-Maria-Leerne drie koeien gekocht van de blinde boer Teunis die niet kon zien dat de ouwe Hamilton in plaats van drie viér koeien meevoerde op z’n stoomscheepje naar Engeland.

De Belgen zijn erg opgewonden omdat tijdens de loting voor de Nations League bleek dat België volgend jaar een wedstrijd heeft tegen Nederland. Hun eerste reactie is: “We gaan die verdomde kaaskoppen verpletteren.”
Hun tweede reactie is: “Die Hollanders stellen al lang niks meer voor, in tegenstelling tot wij, de onklopbare Rode Duivels” en hun derde reactie is: “Als tijdens de match om het even welke Nederlander aan de bal is zullen we oerwoudgeluiden maken.”

De Belgen noemen Marco Borsato een viezerik, een pervert, een verkrachter, een pedofiel, en een kinderlokker. Wat is er immers aan de hand? Borsato wordt door een 22-jarige troela ervan beschuldigd dat hij haar, toen ze 15 was, ‘onzedelijk betast’ zou hebben. Daarom overladen de Belgen Marco Borsato met kruiwagens stront terwijl in België net zo goed showfiguren, meestal onterecht, beschuldigd worden van zogenaamd grensoverschrijdend gedrag.

Ikzelf geloof in de onschuld van Marco. Ik heb ‘m ooit ontmoet nadat ik naar een concert van hem ging in Vught en een van Marco’s medewerkers had me gespot in het publiek, had Marco op de hoogte gebracht van m’n aanwezigheid en Marco liet me naar de backstage brengen voor een onderonsje want hij is een groot fan van m’n literaire oeuvre. Toen leerde ik Marco kennen als een brave, deftige, bedeesde man die niet eens een blik wierp op de gedecolleteerde en kortgerokte medewerkster van het Vughtse cultureel centrum die heen en weer liep met drankjes en hapjes. Ik wierp wel een blik op dat mokkel en ik ben zelfs, vrijgezel zijnde, die nacht in m’n hotel met haar naar bed geweest, haar vier orgasmes bezorgend, en ik had er twee na elkaar, wat niet mis voor een 56-jarige man die ik toentertijd was.

Wat ik wilde zeggen is dat de Belgen de Nederlanders niet in het hart dragen al zijn er uiteraard uitzonderingen, zoals ikzelf. M’n uitgever is Nederlands, de meeste van m’n vrienden zijn Nederlanders, m’n hond heeft een tijd in Nederland verbleven en m’n verloofde is een puur Amsterdamse geborene en getogene die intelligentie paart aan intrinsieke schoonheid. Met haar zal ik, voor de zesde keer sinds onze eerste ontmoeting in 2016, kerstmis en nieuwjaar vieren in Gent en we zullen het glas heffen op onzelf, op de toekomst, op onze verbintenis, op Jezus Christus, op Kaag en De Jonge en Rutte en Verstappen en Borsato, op het gehele Nederlandse volk en misschien ook een beetje op de Rode Duivels die Oranje volgend jaar zullen inblikken met minstens vier-nul.
 
Lees ook van Herman Brusselmans:

Grootmoeder bedacht prijs voor Beste Vrouwelijke Beffer
Jongeren veroordeeld ouder te worden op allesbehalve leuke manier
‘Zo leerden wij, de Brusselmansen, dat er echte negertjes bestonden’

 

Doneer aan TPO!