Partnerbijdrage

Verhuizen naar Brabant, zo kom jij er aan de bak! 

22-12-2021 11:09

Brabant

Overweeg je momenteel een nieuwe woning te kopen in de regio Noord-Brabant? Je bent niet de enige! Tegenwoordig vertrekken steeds meer gezinnen uit het randstedelijk gebied rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag om vervolgens richting provincies als Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland te trekken. Hier vindt men de rust en ruimte, die gezinnen jaren gemist hebben in de grote steden. Bang dat je er geen baan vindt hoef je niet te zijn. Er zijn een groot aantal vacatures in Tilburg, Eindhoven en bijvoorbeeld Breda beschikbaar.

Gebruik websites voor het vergelijken van vacatures

Zoek naar vacatures op Werkzoeken.nl of een vergelijkbare website, wanneer je in een keer vacatures bij verschillende bedrijven wilt vergelijken. Deze websites bieden een handig overzicht. Aan de hand van verschillende filters zoek je naar een vacature die aansluit op jouw profiel. Heb je al een beeld van de vacatures die passen bij hetgeen je zoekt? Kies je bijvoorbeeld voor een baan in de bouw, of ga je wellicht voor een IT-functie? In beide sectoren is de vraag naar personeel groot momenteel. Hetzelfde geldt voor het onderwijs, voor de zorg en binnen de horecabranche. Veel mensen die voorheen in de horeca werkten zijn in de lockdown overgestapt naar een andere baan. Het maakt dat het voor ondernemers in de horeca- en evenementenbranche lastig is om nieuw personeel te vinden.

Werkloosheid in Nederland zeer laag momenteel

Doordat werkenden in de horeca- en evenementensector snel aan nieuw werk kwamen, is de werkloosheid in Nederland bijzonder laag op het moment. Dit valt ook te verklaren door de financiële steun die bedrijven kregen vanuit de overheid. Met deze financiële steun was het voor hen makkelijker het hoofd boven water te houden. Immers, veel bedrijven hebben inmiddels zo’n twee jaar te maken met een sterk teruggelopen omzet. Aan de andere kant zijn er diverse bedrijven die hun omzet flink hebben zien toenemen tijdens de pandemie.

Baan en werkgever zoeken die bij je passen

Bij het vergelijken van de verschillende vacatures in de regio Brabant zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Relevant in de huidige tijd is de manier waarop er binnen een organisatie gewerkt wordt. Werkt men voornamelijk thuis? Gaat er straks hybride gewerkt worden? Is er sprake van een situatie waarbij men grotendeels op kantoor werkt? Het is daarnaast belangrijk dat de missie en visie van een werkgever passen bij jou als persoon. Je leest er vaak meer over op de websites van deze bedrijven of in de vacatures.