Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Jaaroverzicht (4/5)

29-12-2021 09:31

Beste lezers,

Traditiegetrouw aan het eind van het jaar: het jaaroverzicht met de Top 25 van meest populaire ‘Briefjes van Jan’. Vandaag: de nummers 10 tot en met 6. Ofwel: van de burgemeester die moslims bevoordeelde tot de politicus voor wiens leven moet worden gevreesd.


10 – Aan Ahmed Aboutaleb (23 maart)

Waarin de beste lijsttrekker die de PvdA nooit zal hebben de oren gewassen wordt vanwege het feit dat hij moslims het duidelijke signaal gaf dat de boa’s het tijdens de Ramadan allemaal véél te druk hadden om te controleren of ze de avondklok wel in acht namen.

Lees het Briefje hier.

 

9 – Aan Eva Jinek (12 maart)

Waarin Eva Jinek de strijd als beste interviewster dik en dik verloor van het Nieuwsuur-duo Wollaars/Tweebeeke en tot overmaat van ramp de roast van Thierry Baudet liet doen door de meest ongrappige cabaretier die Nederland ooit heeft voorgebracht, Martijn Koning – met fatale gevolgen voor hun vriendschap en maandenlang moddergooien als bonus.

Lees het Briefje hier.

 

8 – Aan de Kamerleden (20 november)

Waarin de heren en dames volksvertegenwoordigers weer eens ‘verbijsterd’, ‘woedend’ en ‘geschokt’ waren over straattuig dat in Rotterdam huishield, maar weigerden te signaleren wélk straattuig het voor de zoveelste keer was, omdat ze liever vingerwapperden richting Thierry Baudet (en sowieso niet in de spiegel wilden kijken).

Lees het Briefje hier.

 

7 – Aan Diederik Gommers (1 januari)

Waarin IC-baas Diederik Gommers een aantal vragen kreeg over vaccinaties van het zorgpersoneel en de verantwoordelijkheid van Hugo de Jonge (én Mark Rutte) voor een eventueel zwart scenario in de ziekenhuizen en extra coronadoden in het bijzonder.

Lees het Briefje hier.

 

6 – Aan Pieter Omtzigt (26 maart)

Waarin oprechte zorgen worden geuit over de veiligheid van het toenmalige CDA-Kamerlid, dat overduidelijk vanRutte cs. moest worden kaltgestellt (“Functie elders.), met verwijzingen naar Maarten van Traa (IRT-affaire, dodelijk verongelukt) en Fred de Brouwer (Demmink-affaire, dodelijk verongelukt).

Lees het Briefje hier.

 

PS. Cadeautje! Voor de sukkels die denken dat Hugo de Jonge ook maar iets meer is dan een katvanger.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.