Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

05-01-2022 09:31

Femke Halsema
Femke Halsema (GroenLinks), burgemeester van Amsterdam in 2019. Dutchmen Photography / Shutterstock.com
GezondheidGezondheid

Mevrouw Halsema,

Joehoe!

Bent u op vakantie?

Want het is zo stil.

Ik heb u niet bij AT5 gezien over die aanslag van de terroristen van Antifa op het kantoor van een politieke partij in uw stad.

De redactie van Het Parool kon u blijkbaar ook niet bereiken en besloot toen maar om helemaal geen aandacht aan die aanslag te besteden.

Bij ‘Opsporing Verzocht’ gisteren wél een oproep voor getuigen van een knokpartijtje in een restaurant aan de Albert Cuypstraat, maar niets over de aanslag tegen de democratische rechtsstaat op de Herengracht.

Het persbericht over een Rijksrecherche-onderzoek naar de politieagenten die niet ingrepen bij die aanslag mag blijkbaar ook pas verspreid worden als u persoonlijk uw handtekening heeft gezet.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dus het kan niet anders of u staat op lange latten, ligt op een warm strand of doet een stedentrip in een land waar geen ongekozen machtswellustelingen als de morbide obees Hubert Bruls of die omhooggevallen dierenartsen van het OMT de baas zijn.

Want ik mag toch aannemen dat het u als burgemeester van alle Amsterdammers niets uitmaakt dat die Antifa-aanslag was gericht op Forum voor Democratie en niet op pak ‘m beet GroenLinks of een andere loot aan de kartelboom?

Normaal gesproken neemt de loco-burgemeester de taken van de burgemeester waar als die op vakantie is.

Maar die, Rutger Groot Wassink, is in Amsterdam te druk met zijn eigen sores.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Want het is nogal wat als je eerst een rapport over de daders van geweld tegen lhbti’ers een halfjaar uit de openbaarheid houdt (omdat het de kutmarokkanen zijn) en je media-strategie vervolgens bestaat uit: met leugens wegduiken voor de pers.

Dan ben je een schandvlek voor de democratische rechtsstaat én breng je  lhbti’ers in gevaar.

Rara van welke partij zijn de loco-burgemeester en u prominent lid?

Groet,

JanD

UPDATE Er waren soortgelijke aanslagen waarbij de politie er niet bovenop stond en u er wél meteen uw afschuw over uitsprak…

PS. Cadeautjes! Voor als Robert wéér geen zin had om mee te gaan op vakantie. En als dat te lichte kost is: dit! Uweetzelluf :-)

PS2. En u moet de groeten van de Nare Jongens hebben.