Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Gert-Jan Segers

07-01-2022 11:24

Gert-Jan Segers ChristenUnie
Gert-Jan Segers van de ChristenUnie in 2019. Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Meneer Segers,

Even kort, hoor.

Heeft u uw excuses al aangeboden aan Thierry Baudet?

Ik vraag dat omdat u woensdag de eerste voorzitter van een Kamerfractie was die de fakkelactie van die Max van den Berg bij het huis van Sigrid Kaag in de schoenen van Forum voor Democratie schoof.

“Als je keer op keer het gif van ‘verzet’, ‘tribunalen’ en ‘opsluiting van je politieke tegenstanders’ zaait, dan is het dit soort intimidatie en bedreiging dat je oogst. Tegen iedereen met een zwak voor FvD zou ik willen zeggen: word wakker”, schreef u.

Films en seriesFilms en series
 

Dankzij ouderwets journalistiek handwerk van Parool-journaliste Anna Herter weten we inmiddels dat Max van den Berg zijn inspiratie helemaal niet haalt uit de coronaprietpraat van prominente FvD’ers als Thierry Baudet, Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren.

Waaruit dan wel?

Uit God.

Dezelfde gast die jullie van de Christenunie aanstuurt als jullie weer eens je principes verloochenen of beloftes niet nakomen.

Deze Max van den Berg heeft helemaal níets met Forum voor Democratie.Gezondheid

Sterker: hij heeft, voor hij Sigrid Kaag (en Hugo de Jonge) lastig viel, ook zijn intimiderende praatjes losgelaten op FvD-senator Theo Hiddema, omdat die in zijn dagelijks werk als advocaat de pedo-activist Nelson Maat verdedigde.

En als die Van den Berg al bij een politieke partij hoort, dan is het bij ‘Jezus Leeft’, zo vernam Het Parool van ‘Jezus Leeft’-voorman Joop van Ooijen.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Van Ooijen, die in de basis dezelfde inspiratiebron heeft als u (of diens ‘zoon’, daar wil ik vanaf zijn) zegt over hem: “Max is een lieve jongen die nog geen vlieg doodslaat. Het is een pacifist in hart en nieren. Demonstreren is zijn goed recht, hij doet niets verkeerd. Ik zou hem graag op de lijst van onze partij willen hebben.”

Kortom: als ‘Jezus Leeft’ ooit de Tweede Kamer in gaat en Max van den Berg staat hoog genoeg op de lijst, dan staat zijn stoel letterlijk en figuurlijk dichter bij de uwe, dan bij die van de FvD-Kamerleden.

En ja, ik weet ook dat Pepijn van Houwelingen een keertje koffie dronk met Max van den Berg en die troela die al die geestelijk gehandicapte ‘verslaggevers’ van ‘Onrecht TV’ loopt op te hitsen.

Maar als die fakkelidioot zélf zegt dat hij een rechtstreekse opdracht van God kreeg om te gaan demonstreren, wie zijn wij dan om aan zijn woorden te twijfelen?

Dat mogen we bij u toch ook niet doen als u zich beroept op dezelfde al dan niet denkbeeldige inspiratiebron?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Misschien durft u dan alsnog het goede te doen.