Nieuws

Hugo de Jonge: ‘Ik word eigenlijk elke dag bedreigd, vaak bij mijn huis’

07-01-2022 11:16

hugo de jonge
Hugo de Jonge, CDA. Screenshot NPO/Youtube.

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) krijgt vrijwel elke dag te maken met bedreigingen, steeds vaker bij zijn eigen huis. Zijn gezin kan hierdoor geen normaal leven meer leiden. Dit vertelde De Jonge donderdagavond in het NPO-televisieprogramma Op1.

Doneer aan TPO

Bij de woning van De Jonge is onlangs een politiepost geplaatst. Dit onder andere nadat de 29-jarige complotdenker Max van den Berg, die eerder deze week werd opgepakt omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van Sigrid Kaag stond, ‘s avonds had aangebeld bij de woning van De Jonge en dreigende taal uitsloeg.

De Jonge over de bedreigingen:

“Afgelopen tijd is er eigenlijk iedere dag een incident geweest. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die aanbellen. Mijn gezin kan hierdoor eigenlijk geen normaal leven meer leiden. Door alle dreigingen aan het huisadres, zijn er behoorlijk wat beperkingen.”

Ook worden huisadressen van politici op social media gedeeld door complotactivisten, niet zelden met de oproep de politici thuis op te zoeken.

De Jonge hierover:

“Het kruipt toch onder je huid, thuis. Dat wil je niet.”

Donderdagavond publiceerde NRC een artikel waaruit blijkt dat complotmedium-Onrecht TV-oprichtster Eline van ´t Noordende eerder op uitnodiging bij Forum voor Democratie (FvD) op bezoek is geweest in de Tweede Kamer. Zij zou daar met FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen hebben gesproken over ‘het wegnemen van knelpunten in demonstratieland’.

Lees ook: Hugo de Jonge: ‘Directe link leggen tussen FvD en bedreigde politici is gerechtvaardigd’

De donderdag opgepakte complotactivist Max van den Berg is ook werkzaam voor Onrecht TV. Van ‘t Noordende was aanwezig toen Van den Berg met een brandende fakkel bij het huis van Sigrid Kaag stond en livestreamde de actie via social media.

Lees ook: Theo Hiddema: ‘Ik ben bevreesd dat FvD alleen nog wappiedenkers zal trekken’

FvD heeft aan NRC laten weten dat er geen sprake is van samenwerking met Onrecht TV. Maar in een video van Onrecht TV liet Van den Berg na het gesprek met Van Houwelingen weten dat Onrecht TV Van Houwelingen ‘persoonlijk kent’ en dat ze hem ‘steunen, aanmoedigen en een platform geven’.

 




 

Doneer aan TPO!