Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Zihni Özdil

09-01-2022 09:31

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Beste Zihni,

Gisteren vertelde je in een interview in De Telegraaf dat GroenLinks in 2019, toen je uit de Tweede Kamer-fractie werd gezet, ‘karaktermoord’ op jou had gepleegd.

De partij suggereerde in een brief aan de leden, waarin de dolkstoot in jouw rug werd witgewassen, namelijk dat je een alcoholprobleem had.

“Moddergooien”, noemde partijleider Jesse Klaver zijn eigen gedrag. “Lelijke politiek.”

 

Gisteren bleek dat het toch nog erger kon dan een beschuldiging van alcoholmisbruik.

Want dat interview met jou in De Telegraaf maakte Sybren Kooistra, tot voor kort campagnestrateeg bij GroenLinks en de Europese Groenen, blijkbaar zo pislink dat hij besloot je de genadeklap toe te dienen.

Volgens deze prominente GroenLinkser heb jij je namelijk schuldig gemaakt aan seksueel wangedrag.

Een #metoo.

Kooistra schreef op Twitter: “Ik hebt (LOL, JD.) ooit nog eens “nee” moeten roepen tegen dat verbannen oud GL-kamerlid nadat hij aan me bleef zitten toen we een hotelkamer deelden. (…) Ik moest mijn lichamelijke/fysieke dominantie laten merken (me groot maken, zware stem) voordat hij stopte. (…) f*ck zihni ozdil, f*ck het land dat de bullies en crazies van de wereld zo graag het podium en de macht geeft.”

Precies drie kwartier later meldde hij: “Inmiddels is me duidelijk geworden dat ik niet de enige ben.”

Om vervolgens iedereen die niet meteen geloofde dat hij was aangerand door Zihni Özdil over één kam te scheren.

Met: “De reacties op radicaal rechts nu: – Ik had aangifte moeten doen, niet tweeten – De timing is wel heel apart, het is vast niet waar – Ik moet blij zijn dat iemand me überhaupt wil – Wie gelooft er nu wat ik zeg – Dit is smaad. De typische reacties dus; die van het victim blaming.”

Tja.

 

Ik ben verre van radicaal rechts.

Ik heb wel een overontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Ook ik vind de timing opvallend, uitgerekend op de dag dat jij Links Nederland in De Telegraaf dood verklaart.

Ik heb inderdaad moeite om Sybren Kooistra blind te geloven, maar dat is een algemene state of mind, die helemaal niets met een eventuele #metoo-zaak te maken heeft. Hij heeft afgelopen jaren regelmatig aangetoond knettergek te zijn, zoals bij de jacht op de scalp van Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen. En dat ‘Obama ’08’ in het Twitterprofiel waarin hij zichzelf als succesvol campagnestrateeg neerzet, duidt ook nog op een vorm van grootheidswaan (hier aan de Straatweg noemen we dat een ‘kirstenverdelletje’).

Maar het verbaast mij weer niet dat iemand hem überhaupt wil; op ieder potje past een dekseltje, zeker als zo’n dekseltje het door gebruik van pillen, poeders of drank allemaal niet zo scherp meer ziet.

En dan komen we op het belangrijkste punt: is het smaad?

Dat weten alleen jij en hij, Zihni.

 

Ik heb geen flauw idee, want ik was er niet bij, als er al een ‘er’ was.

Wat ik wel weet, is dat hij je bij de ballen heeft. Als je niet adequaat reageert, blijft naast ‘alcoholprobleem’ vanaf nu voor altijd #metoo aan je kleven.

En dan is het einde carrière voor Zihni Özdil.

Want de enige organisatie die #metoo-daders áánneemt, is GroenLinks. En uitgerekend daar sta jij, hoe vaak je ook ghostwriter was van Jesse Klaver, bovenaan de zwarte lijst.

Zwijgen is geen adequate reactie.

Ontkennen alleen is geen adequate reactie (want links Nederland kotst je al een tijdje uit).

Ontkennen is wel het begín van een adequate reactie.

 
En daarna moet je onmiddellijk afdwingen dat hij met bewijzen komt, van zijn eigen ervaring of van de ander of anderen die zich gisteren bij hem gemeld zouden hebben.

Dat doe je door aangifte tegen deze GroenLinks-activist te doen wegens smaad en laster óf door in kort geding een rectificatie af te dwingen (die in een eventuele bodemprocedure stand houdt).

Bij een aangifte hangt maanden, zo niet jaren de geur van #metoo om jouw naam. Googel maar op Gijs van Dam.

Bij een kort geding heb je deze voor jouw toekomst levensgevaarlijke brand binnen twee weken geblust en kun je hem nog raken in zijn portemonnee ook door een forse schadevergoeding te eisen (die uiteraard naar een goed doel gaat).

Voorwaarde is dan wel dat die mafklapper van een Sybren Kooistra geen enkel bewijs heeft.

Ik hóóp dat je dat aandurft.

Want anders heb je voor altijd de schijn tegen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Je zult het nodig hebben. Naast een goeie advocaat.