Partnerbijdrage

Zo betaal je nooit meer te veel voor een VPN

14-01-2022 12:35

De ene na de andere VPN-aanbieder claimt het: ‘Het beste netwerk voor de laagste prijs’. Maar is dat wel echt zo? En waarom zou je eigenlijk betalen voor een VPN als je ook gratis VPN’s kunt vinden? Als je dan toch besluit te betalen: hoe kun je dan flink besparen?

Bepalen wat je nodig hebt

Waar ga je de VPN voor gebruiken? Vind je het belangrijker dat je veilig internet, of heeft juist snelheid de prioriteit? Als je de VPN gaat gebruiken voor het bekijken van films en series op Netflix, is veiligheid iets minder belangrijk dan snelheid. Door te weten wat je nodig hebt, kun je gericht zoeken en de beste aanbiedingen vinden.Bovendien voorkom je hiermee dat je de verkeerde VPN aanschaft. Hoewel je bij veel diensten binnen een bepaalde periode je geld terug kunt krijgen, is het toch voordeliger als je in een keer een dienst vindt die bij je past.

Maak gebruik van proefperiodes

De goedkoopste manier om een VPN te gebruiken, is een gratis VPN gebruiken. Als echte Nederlander triggert het woord ‘gratis’ je natuurlijk enorm. Maar een gratis VPN is niet de beste oplossing. Eerlijk is eerlijk: gratis VPN’s zijn vaak enorm traag, omdat je de verbinding met anderen deelt. Daarnaast betaal je vaak met je persoonsgegevens. Daar gaat je privacy. En dat is misschien nou juist waarom je een VPN wilde gebruiken.Een proefperiode nemen is een beter idee. Dan kun je voor een bepaalde periode gratis de VPN gebruiken. Alle functies doen het, net alsof je ervoor betaalt. Bevalt het je? Dan neem je een abonnement. Bevalt het je niet? Dan zit je nergens aan vast. En je hebt natuurlijk de proefperiode gratis gehad.

Op zoek naar kortingen en aanbiedingen

Vooral met Black Friday zijn VPN’s populair, want dan stunten de aanbieders met hun prijzen. Eigenlijk is dat minder bijzonder dan je zou denken, want het feit is dat VPN-aanbieders het hele jaar door aanbiedingen hebben. Als je op zoek bent naar een VPN, kun je dus zeker de huidige aanbiedingen in de gaten houden.

Voor een langere tijd afsluiten

Heb je een geschikte provider voor je VPN gevonden? Dan kan het een goed idee zijn om voor een langere tijd een abonnement af te sluiten. Vaak geeft de aanbieder korting als je besluit te kiezen voor een contract van meerdere jaren, in plaats van een maandelijks opzegbaar contract.Let hier wel bij op: je zit er aan vast. Daarom is het verstandig om dit alleen te doen bij een dienst die je al uitvoerig hebt gebruikt en waar je tevreden over bent.

Besparen met een VPN

In plaats van op een VPN te besparen, kun je ook besluiten erin te investeren. Een goede VPN is namelijk geld waard. Hoe dan? Door met een VPN webwinkels om de tuin te leiden. Bij sommige webwinkels krijg je namelijk andere prijzen te zien omdat je uit Nederland komt. Bezoekers uit andere landen krijgen een lagere prijs te zien. Dat is nogal oneerlijk, dus pak die bedrijven terug door te doen alsof je uit een ander land komt. Op deze manier zijn vliegtickets bijvoorbeeld goedkoper.

Hetzelfde geldt voor Microsoft. Ome Bill rekent twee keer zoveel voor een licentie voor Office in Amerika als in Rusland. Als je dat weet, weet je dus op welke locatie je je VPN moet zetten.Mag dat wel? In principe wel. Er is geen wet in Nederland die zegt dat je geen VPN mag gebruiken. En er is ook geen wet die zegt dat je niet van acties mag profiteren. Misschien is het tegen de voorwaarden van de verkoper. Dat moet je dus even goed nalezen. Maar als de voorwaarden er niks over zeggen, zou het de gok waard kunnen zijn.