Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

15-01-2022 00:01

Meneer De Jonge,

U twitterde gisteren halverwege de persconferentie van Mark Rutte, vlak na of vlak voor het avondeten, vanuit uw huiskamer een foto waarop u met een alcoholvrij biertje en een schaal popcorn voor de televisie zat.

Die foto ging vergezeld van de tekst ‘Persconferentie kijken’ en een popcorn-emoji.

De popcorn-emoji plaatsen mensen doorgaans om aan te geven dat ze zich verheugen op een goeie film die ze gaan bekijken.

Ik vond het zelf niet zo’n goeie film die u had uitgekozen.

Films en seriesFilms en series
 

Twee mannen in pak speelden een psychologisch spel waarin ze volstrekt willekeurige sectoren van de maatschappij (horeca, cultuur, evenementensector) zodanig tot wanhoop dreven dat de mensen in die sectoren overwogen om na bijna twee jaar ellende in opstand te komen tegen de staat.

Of zelfmoord te plegen.

En na de aftiteling van de film kwam een morbide obees nog vertellen dat hij de opstand (die bestond uit het schenken van kopjes koffie en het smeren van broodjes kaas) zou laten stukslaan door mannen en vrouwen in een uniform.

Hoe?

 

Nou, door ze een waarschuwing te geven en als ze niet luisterden ook nog een bekeuring.

Omdat de film mij vanwege het ongeloofwaardige verhaal totaal niet kon bekoren, verdiepte ik me eens in uw foto.

Blijkbaar vond u het wel een goeie film.

Want u had halverwege pas één slokje van uw alcoholvrije biertje genomen en de bak met popcorn was zelfs nog onaangeroerd.

De foto had bij nader inzien meer weg van een reclamefoto voor een schoenenmerk met matig voetbed (van uw sponsor Mascolori) dan van een gezellig gezinstafereeltje.

Al sloot ik ook niet uit dat de foto was gemaakt voor Funda.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Alles stond en lag zo keurig recht, inclusief het haardhout voor de show en de brandende kaarsen in een fel verlichte ruimte, dat het een foto van een volstrekt zielloze woonkamer werd. Zo eentje waarvan makelaars altijd zeggen dat-ie tenminste geen potentiële kopers zou afschrikken.

En dat ze uw benen, de popcorn en dat biertje er nog uit moesten Photoshoppen.

Sterker: uit een tweet van Bert van Vondel van de originele foto bleek dat u zelf al bezig was geweest met Photoshop.

U had al wat spullen van dat tafeltje verwijderd.

Kijk maar:

Enfin, de nabestaanden van de corona-doden, de depressieve jongeren en de mentaal en financieel gebroken ondernemers zullen vast de humor hebben ingezien van uw popcorntweet.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ik vond een foto waar u zelf pontificaal op staat. Leuk voor op de piano?