Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Wendy van Dijk

17-01-2022 09:31

Wendy van Dijk
Wendy van Dijk. Screenshot RTL.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Beste Wendy,

Een interessant aspect van seksschandaal bij ‘The Voice of Holland’ is: wie van de makers en juryleden spreken de waarheid?

Bij mij staat Anouk vooralsnog op de eerste plaats.

Zij kondigde haar definitieve vertrek als jurylid bij ‘The Voice of Holland’ na het horen van andere verklaringen en wat telefoontjes aan met een zéér geloofwaardige verklaring.

“Het is gewoon een corrupte bende”, zei ze.

Vooralsnog sta jij, van 2010 tot 2019 presentatrice van het progamma, op de tweede plaats.

Jij zei namelijk: “Ik heb dit soort gedrag nooit waargenomen.”

Dat geloof ik ook meteen.

 

Waarom je de eerste plaats dan niet met Anouk deelt?

Omdat ik je alleen geloof als ik je letterlijk neem.

Natuurlijk stond jij er in 2018 en 2019 niet letterlijk met je neus bovenop als de man van Linda de Mol aan kandidates vroeg of hij ze een lift naar hun hotel kon geven.

En ik zie je ook niet direct aan voor een trio op het toilet van de studio’s met een 17-jarige deelneemster en een niet nader te noemen jurylid.

Dus dat je geen seksueel ongepast gedrag hebt wáárgenomen, geloof ik.

Ik heb zelf het overlijden van Nelson Mandela niet wáárgenomen.

Of de moord op Peter R. de Vries.

Maar ik weet wél dat ze dood zijn.

Zoals jij volgens mij wel móet hebben geweten dat Jeroen Rietbergen na een bekentenis van zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag op zijn lazer heeft gekregen van de toenmalige producent Talpa.

Waarom?

Omdat het volstrekt ongeloofwaardig is dat Talpa dit explosieve nieuws niet heeft gedeeld met de omroeporganisatie die ‘The Voice of Holland’ uitzond, RTL Nederland.

En wie was daar van 2011 tot 2019 programmadirecteur?

Jouw echtgenoot Erland Galjaard!

 

Die bespreekt zoiets heus wel aan de keukentafel met zijn echtgenote, die toevallig het betreffende programma presenteert.

Dus mijn conclusie zou zijn: niet wáárgenomen, wel op de hoogte.

Dit nog even afgezien van het feit dat het in en rond televisiestudio’s bepaald geen geheim was dat Jeroen Rietbergen zich altijd en overal als een roofdier op zoek naar vrouwenvlees gedroeg.

Dat nou net een empathische vrouw als jij dat gedurende al die jaren zou zijn ontgaan, vind ik ook niet heel geloofwaardig.

Vandaar dus die twééde plaats.

 

Al ga ik er vanuit uit dat je vanavond een plekje zakt.

Want we mogen toch aannemen dat de grote baas wiens wereldwijde succesformat op springen staat, John de Mol, ergens aanschuift om éindelijk ook een reactie namens de familie De Mol te geven.

Of dat dan bij ‘VI Vandaag’ van Wilfred Genee en Johan Derksen is of bij ‘HLF8’ van zijn zoon Johnny, zal mij eerlijk gezegd worst wezen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Goedkoper dan een dure jurist!