Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan John de Mol

21-01-2022 09:31

John de MolJohn de MolJohn de MolJohn de MolJohn de MolJohn de Mol
John de Mol. Screenshot Youtube.

Films en seriesFilms en series
 

Beste John,

Ik hou het kort.

Je zei in de onthullende én zeer integer gemaakte documentaire van Tim Hofman: “Wij hebben bij Talpa al jaren een zero tolerance-beleid.”

Je zei ook: “Iedereen verdient een tweede kans.”

Het is het één of het ander.

Uit het feit dat je Jeroen Rietbergen níet hebt ontslagen toen jij (naar eigen zeggen pas in 2019) hoorde van zijn schandalige gedrag en hij gewoon kon doorgaan, blijkt dat er bij Talpa juist géén sprake was van een zero tolerance-beleid.

 

Je hebt een man van wie iedereen in de Voice of Holland- en Talpa-wereld wíst dat hij een notoire smeerpijp was (“Vieze Jeroentje”) de kans gegeven om als een roofdier op jong vrouwenvlees te blijven jagen.

En verder is het natuurlijk (op zijn best) ‘naïef’ om te stellen dat de door jou opgehemelde bandleider géén machtsverhouding zou hebben met de kandidates.

Natuurlijk dachten die meisjes en jonge vrouwen dat de bandleider, die nota bene samenwoont met de zus van de grote baas en die niemand (geen presentator, geen presentatrice, geen regisseur, geen productieleider) een strobreed in de weg legt, hun carrière kon maken.

En breken.

En als ze het niet zelf dachten, maakte die ransaap het hen wel impliciet duidelijk.

 

Verder was je oproep aan slachtoffers om zich voortaan te melden, omdat je anders als grote baas niks kunt doen, natuurlijk ridicuul.

Dat moeten ze óók doen, ja.

Maar jij moet als grote baas in de allereerste plaats zorgen dat roofdieren geen kans krijgen.

Niet alleen door ‘protocollen’ en ‘loketten’, maar door een betere personeelsselectie en een cultuurveranderingc

En de conclusie na de documentaire van Tim Hofman lijkt me duidelijk: dat is volledig mislukt.

 

Tenslotte: ik hoorde je ook nog zeggen dat je ondanks de verklaringen in de documentaire van Tim Hofman “nog altijd niet kan geloven” dat Marco Borsato jonge meisjes aanraakt op een manier die door een rechter als ‘aanranding’ kan worden beoordeeld.

Dat is natuurlijk heel loyaal enzo.

Maar wel aan de verkeerde…

Oh ja, nog één dingetje.

 

Denk je dat ik geloof dat je echt pas in april 2019 voor het eerst hoorde van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Voice of Holland’ en dat het maar om één geval ging?

Grappenmaker.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ondanks al je geld heb je zoiets blijkbaar nooit voor jezelf gekocht.