Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Geert Wilders

25-01-2022 11:03

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Beste Geert,

Twee jaar geleden zei toenmalig VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz over mannen, vrouwen én kinderen die naar Syrië waren vertrokken voor de islamitische strijd om te gaan koken: “Mijn prioriteit is te zorgen dat die lui niet terugkomen.”

Morgen staat VVD-minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz in een commissievergadering tegenover de Tweede Kamer om te debatteren over terrorisme.

Het is, wil ik maar zeggen, geen toeval dat de VVD, zeven weken nadat jij er dankzij wat Nare Jongens achter kwam dat de veroordeelde Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla een officiële functie vervult bij die partij, zich opeens “ongemakkelijk voelt” en “in haar maag zit” met die vrouw.

 

Als de veroordeelde Hofstadgroep-terroriste Soumaya Sahla morgen nóg een prominente rol speelt binnen de VVD, neem ik aan dat één van jouw partijgenoten in de Kamercommissie de minister die twee jaar geleden als Kamerlid nog zo’n grote bek had over Nederlandse terroristen (en hun vrouwen en kinderen) alle hoeken van de Groen van Prinstererzaal gaat laten zien.

Of ga je voor de gelegenheid zelf, als plaatsvervanger? Geen idee of dat formeel kan.

Maar weet je wie je dan misschien ook ontmoet? Je gelooft het niet… :-)

Anyway, zo’n confrontatie kan de VVD, die inmiddels in de peilingen is gedaald van 34 zetels vorig jaar maart naar 23 zetels nu, even niet gebruiken.

Want de gemeenteraadsverkiezingen staan ook nog voor de deur.

 

Die verkiezingen wil Mark Rutte niet ingaan als de man die eerst D66 als grote winnaar uit de formatie heeft laten komen én die nu ook nog bewéért terroristen (en hun vrouwen en kinderen) tot persona non grata te willen verklaren, maar ze in werkelijkheid een prominente functie geeft in zijn eigen partij.

Ondertussen roert de entourage van Soumaya Sahla, die er de afgelopen jaren dankzij ‘mentor’ Frits Bolkestein in is geslaagd de halve journalistieke en universitaire elite om haar vingers te winden, zich nog op social media, want “gederadicaliseerd” en “tweede kans” enzo.

Het bontst maakte AD-‘commentator’ Hans ‘Victim Blaming’ Nijenhuis het. Die pipo schreef: “Als Soumaya Sahla een dezer dagen moet terugtreden dan heeft het extremisme gewonnen”. Even vergeten zeker wie ook alweer de extremist was en wie allemaal op de dodenlijst van Soumaya Sahla stonden (jij, Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian, wiens zoon Ulysse nota bene VVD-Kamerlid is)…

 

Dat de veroordeelde Hofstadgroep-terroriste nóóit spijt heeft betuigd van haar daden en nog altijd beweert dat sprake was van een gerechtelijke dwaling in haar proces, moffelen die apologeten gemakshalve even weg.

Maar ik denk niet dat Mark Rutte zich veel aan de fanclub van Soumaya Sahla gelegen zal laten liggen.

Rutte wil gewoon dat de onderknuppels in zijn partij dit vuiltje snel wegwerken.

Anders tokt zijn protégé Dilan Yesilgöz morgen haar tweede afgang tegemoet.

En gaat zijn partij, dus hij, nóg verder down the drain.

En dat is het enige wat hem écht interesseert.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als je Dilan tegenkomt.