Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ali B.

26-01-2022 09:31

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
 

Beste Ali,

Terwijl jij de gebraden haan uithing in Dubai, heb ik jouw boekje ‘De Ali B-methode’ gelezen.

Ja, ik kon er nog net eentje kopen voor het uit de handel werd gehaald.

Veel werk was het niet.

Het was was maar 168 (kleine) pagina’s.

Veel illustraties.

Veel ‘functioneel wit’.

Grote letters.

 

Maar het was wel leerzaam.

Niet omdat ik nou zo verrast was door die 12 levenslessen waarmee ik zelf ook een Ali B. zou kunnen worden.

Want die had je eigenlijk allemaal gejat van managementgoeroes die ik vroeger ook las voor mijn werk als hoofdredacteur van het tijdschrift Management Team.

Wel omdat je zonder dat je het wist op het moment dat Volkskrant-columnist Thomas Hogeling je verhaal als ghostwriter optekende, nieuw licht wierp op je rol in het seks- en machtsmisbruikschandaal bij ‘The Voice of Holland’.

In het boekje onthul je namelijk voor het eerst dat je niet alleen verslaafd was aan gokken en drugs (daar had je al eerder mee gekoketteerd), maar ook… seksverslaafd.

 

En je legt in je boekje wel meerdere keren uit hoe je van je gok- en drugsverslaving af bent gekomen (pardon, zou zijn gekomen), maar die seksverslaving van pagina 125 komt gek genoeg nergens anders terug.

Zoiets valt mij dan op.

Volgens de website seksualiteit.nl van de Rutgers Stichting is van seksverslaving sprake als: er langer dan zes maanden sprake is van een terugkerend seksueel gedragspatroon (bijvoorbeeld elke avond voor het slapen porno gaan kijken), je niet in staat bent om dit patroon te stoppen, het gedrag negatieve gevolgen heeft én je er last van hebt of een ander er last van heeft.

Nou, jíj hebt er geen last van.

Want je zit lekker met je geld te smijten in Dubai en alle vrouwen die zeggen dat je een seksueel roofdier bent, maak je voor leugenaar uit.

Maar ik geloof dat we wel mogen stellen dat ánderen, met name de vrouwen die jij zou hebben aangerand, verkracht en geestelijk vernederd (“Niemand gaat jou geloven!”) er wel last van hebben.

 

Nou zit Jeroen Rietbergen in Nashville in een kliniek om te werken aan zíjn seksverslaving (en om straks bij een eventuele rechtszaak te kunnen zeggen dat hij hard aan zijn seksverslaving heeft gewerkt en -net als de vorige keer, LOL- genezen is verklaard).

Misschien is dat voor jou ook een idee?

Dat lijkt me kansrijker dan dat je er een of ander flinterdun zelfhulpboekje bij pakt.

Die helpen namelijk niet echt tegen ziektes in je hoofd.

Je weet toch?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als je straks Eus achterna gaat. Al kan het natuurlijk zijn dat je een D66-rechter treft en als taakstraf demente bejaarden mag gaan knuffelen.

PS2. En je zit natuurlijk ook in de nieuwe Nare Jongens Podcast.