Opinie

De volledige door FvD-aangezwengelde #GGDgate samengevat in één tweet

03-02-2022 20:20

Sietske Bergsma en Gideon van Meijeren (FvD). Screenshot Youtube.

Forum voor Democratie (FvD) maakte een 40 minuten durende undercoverreportage waaruit moet blijken dat GGD-medewerkers zich niet aan de regels houden bij het vaccineren van minderjarigen. Op Twitter werd daardoor de hashtag #GGDgate trending topic.

 

 

In de reportage wordt door FvD een huisarts als ‘deskundige’ opgevoerd. Het gaat om Frank Roodenburg, huisarts in Heemstede. Roodenburg lag eerder al onder vuur omdat hij patiënten in zijn praktijk weigerde te vaccineren. Naar aanleiding van klachten onderzoekt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd deze zaak. Ook is Roodenburg verbonden aan het bekritiseerde, wetenschappelijk bedenkelijke en mogelijk gevaarlijke Artsen Covid Collectief.

Uit publicaties op zijn social media kanalen blijkt tevens dat hij een verband ziet tussen Covid-19, de vaccinatiecampagne en de complottheorie van de ‘Great Reset‘ die volgens hem ‘depopulatie als één van de doelen heeft’.

In de FvD-reportage verspreidt Roodenburg schaamteloos stevig nepnieuws: zo beweert hij dat het mRNA-vaccin ‘geen vaccin’ is (dat is het uiteraard wél). Voor een arts een wel heel erg vergaande leugen, die tot gevolg kan hebben dat mensen zich niet laten vaccineren.

Morgellons

Eerder verspreidde hij op social media ook al nepnieuws. Zo beweerde hij dat op ‘de kop van sommige wattenstaafjes’, die bij een PCR-test worden gebruikt door in de neus wat slijm te verzamelen, zogenaamde ‘morgellons‘ zitten. Deze ‘morgellons‘ zouden dan ‘op de hersenbarriere’ (het is onduidelijk wat hij daarmee bedoelt) kunnen ‘achterblijven’ wat, kennelijk, schadelijk kan zijn.

Maar ‘morgellons‘ bestaan helemaal niet. Ze zijn net zo verzonnen als kabouters, draken, een platte aarde, Jezus, de geheime agenda van het WEF, de geneeskrachtige werking van homeopatie, kwaliteitsradio bij de NPO, dat de meeste mensen deugen of shape shifting lizzards.

De benaming ‘morgellons‘ is afkomstig uit het Engels, afgeleid van ‘morgellons disease, een wél bestaande psychische aandoening die voorkomt bij mensen met een psychose en mensen die aan ernstige wanen of andere psychiatrische ziektes lijden. Ook wordt het gezien bij drugs- en alcoholverslaafden, bijvoorbeeld in een delerium. Patiënten met ‘morgellons disease‘ ondergaan de ervaring dat ‘beestjes’ (wormpjes, parasieten, microscopische chips) onder hun huid zitten of bewegen. Als gevolg daarvan krabben ze hun huid open waardoor open wonden en zweren ontstaan. De ‘beestjes’ in kwestie bestaan echter alleen in hun eigen hoofd.

In de waan bevestigen

Psychiatrische patiënten die ‘beestjes onder de huid’ ervaren zijn er uiteraard al zo lang er mensen bestaan. Maar door social media worden deze wanen tegenwoordig versterkt omdat patiënten foto’s van hun opengekrabde wonden en pluisjes of draadjes, die onder hun huid vandaan zouden zijn gekomen, online plaatsen en delen met andere patiënten.

Die pluisjes en draadjes komen vanzelfsprekend niet onder de huid vandaan maar zijn gewoon van textiel, afkomstig van kleding of beddengoed, die aan de open krabwondjes blijven plakken.

Normaal gesproken zou een huisarts ‘morgellons disease‘ moeten herkennen als een ernstige psychische aandoening. Huisarts Roodenburg daarentegen gelooft juist zélf dat ‘morgellons‘ daadwerkelijk bestaan.

Het zou goed kunnen dat als iemand zich bij huisarts Roodenburg meldt en zegt dat hij ‘beestjes’ onder zijn huid voelt en denkt dat plukjes textiel van onder zijn huid door de opengekrabte wonden naar buiten komt, huisarts Roodenburg niet de psychiater belt maar de patiënt juist in zijn waan bevestigt. ‘U heeft morgellons onder uw huid meneer…’

Al blijft onduidelijk hoe Roodenburg denkt niet bestaande ‘morgellons‘, die kennelijk schadelijk zijn voor het lichaam als ze via een wattenstaafje door de neus in de ‘hersenbarriere’ worden gebracht, te kunnen bestrijden. Wellicht heeft hij daarvoor gewoon een niet bestaand medicijn of een niet bestaande therapie voorhanden?

BIG-registratie

Dat het internet tal van foutieve zelfdiagnoses veroorzaakt is opzich al erg genoeg, maar je zou er toch op z’n minst op moeten kunnen vertrouwen dat in elk geval je eigen huisarts waan van werkelijkheid weet te onderscheiden. En een bestaande ernstige psychische aandoening ook gewoon herkent als ernstige psychische aandoening.

Er zijn BIG-registraties van huisartsen voor minder ingetrokken, zou je toch denken.

 

 

 

Doneer aan TPO!