Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Laurens Dassen

15-02-2022 09:31

Films en seriesFilms en series
 Beste Laurens,

Als ik jullie Kamerlid Nilüfer Gündoğan bezig zie en hoor, gaan al mijn haren overeind staan, al mijn tenen krom in mijn schoenen staan en moet ik steevast binnensmonds kotsen.

Wat een vréselijk mens.

Dat ze Thierry Baudet toebeet dat ze hem dagelijks een spuitje tegen fascisme wilde toedienen, zegt alles over het niveau van die vrouw.

Je haalt de Erdogan blijkbaar niet uit iedere Turk.

Toch moet ik het voor haar opnemen, nu jullie haar geschorst hebben als fractielid.

 Het is werkelijk schandalig dat jullie haar schorsen zonder haar te vertellen wat ze op haar kerfstok zou hebben aan ‘grensoverschrijdend gedrag’.

Het is nog schandaliger dat jij als fractievoorzitter compleet wegduikt en alleen communiceert via nietszeggende Q&A’s op de website van Volt.

Dan laat je iemand voor het oog van de natie onnodig bungelen.

Wat de natie weet is: het heeft te maken met mensen binnen Volt die voor Gündoğan werken in een machtsverhouding en die bang voor haar zijn.

Duh.

 Als ik een 42 jaar oude Lada Niva koop, dan weet ik dat ik een auto koop die technisch niet vooruitloopt op een Tesla en die enigszins roestgevoelig is.

Als jullie de verbale vuurspuwer Nilüfer Gündoğan hoog op de kandidatenlijst zetten, dan weten jullie dat jullie geen brave, zwijgende backbencher binnenhalen.

Eerder een Grijze Wolf dan een grijze muis.

Een Özturk met tetten.

En met nogal wat profileringsdrang.

(Advertentie)

Vooral dat laatste is interessant.

Want laten we eerlijk zijn: she blew you away.

Door haar agressieve optredens in de Tweede Kamer, door die grote smoel over met name Forum voor Democratie, door dat gejank over al die bedreigingen die ze zegt te hebben gekregen, is Nilüfer Gündoğan langzamerhand het meest zichtbare Kamerlid van Volt.

Ik bedoel: was.

Want er is natuurlijk geen weg meer terug.

 Als dat ‘externe onafhankelijke bureau’ (gaap) ontdekt dat het allemaal heel erg is met dat ‘grensoverschrijdende gedrag’ van haar, zetten jullie haar definitief uit de fractie.

Maar als het allemaal mee blijkt te vallen, wil ze natuurlijk zelf niet meer terug, omdat jullie haar deze week op zo’n knullige manier voor de bus hebben gegooid.

De eerste grote smet op je blazoen.

Als tegenstander van het door jou gewenste Groot Europeesch Rijk zeg ik: dat er maar vele mogen volgen!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Als inspiratie voor de hele partij.

Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)