Opinie

Bert Brussen – De Pers Groep Metoo-doofpotzaak: het is stil aan de overkant

20-02-2022 13:04

Metoo
Steppeland / Shutterstock.com.

Update: bij Trouw is eindelijk iemand aan het werk gegaan.

Nouja, is dat even raar: kranten van De Pers Groep (DPG, wat tegenwoordig anders heet, maar dat gebruikt niemand) schrijven ook vandaag nog steeds he-le-maal niks over misschien wel de grootste Metoo-zaak in de Nederlandse mediageschiedenis. Wat raar is, want normaal zijn die immer deugende DPG-media (Volkskrant, AD, Parool, NU.nl, Donald Duck) er als de eenden kippen bij om het kleinste Metoo-zaakje aan te zwengelen tot heksenjachtachtige proporties.

Doneer aan TPO

Maar nu blijkt dat destijds een van de allerhoogste baasjes van DPG, Jaak Smeets, is ontslagen vanwege serieuze Jeroen Rietbergerij en alle hoofdredacteuren destijds daar van wisten maar gezamenlijk besloten de handel in de doofpot te sjoemelen zien we slechts tumbleweeds en horen we krekels.

Raarrrrrrrrr! Het lijkt goddomme BNNVARA wel!

Deugen: all fun and games

Nee, dan Philippe ‘ik wilde veel maar uiteindelijk bleek ik ook maar een zak hooi zonder cojones’ Remarque (toen Volkskrant-hoofdredacteur), Hans ‘ik fatsoensdeug zo enorm dat zelfs Jezus er klaar mee is’ Nijenhuis (destijds AD-hoofdredacteur) en Ronald ‘PvdA-propaganda is ook journalistiek’ Ockhuysen (al 367 jaar Parool-hoofdredacteur), die allemaal wisten waarom de rechterhand van hun uitgever werd ontslagen. En allemaal besloten het stiekemn iet op te schrijven.

Want levens en carrieres verwoesten van anderen onder het mom van verbinding, deugen, regenboogjes, bruggen bouwen en de boel bij elkaar houden is natuurlijk leuk en aardig, bovendien levert het gouden clickbait op, maar als het over je eigen toko gaat komt zo’n Metoo-heksenjacht deugbandwagon iets minder goed uit.

Deugen: all fun and games until you got fucked in your own ass.

Het lijken wel GroenLinks-stemmers die te horen krijgen dat windmolens in hun achtertuin komen! Het lijken wel D66-stemmers die een azielzoekerscentrum in hun wijk krijgen! Het lijken wel keurige PvdA-Amsterdam Zuid-types die vreemde luchtjes in hun portiek ruiken! Het lijken wel verschillige Novib-types die een witte Sloggy dragen! Het lijkt Femke Halsema wel die haar kinderen naar een ‘gemengde’ school stuurt! Etc. Etc. Etc.

Adverteerdersbelmanifest

Hoe dan ook kijk ik reikhalzend uit naar zo’n lekker rancuneuze mannenhaatcolumn van Loes ‘na acht kwetsende reaguursels op Geenstijl te hebben gelezen loop ik een week huilend over de redactie’ Reijmer in de Volkskrant, een messcherpe column van Angela ‘nu ben je van mij John’ de Jong in het AD en natuurlijk een uitgebreid onderzoeksartikel van Marcel ‘natuurlijk was de goelag kut maar Stalin heeft ook best veel goede dingen gedaan’ Wiegman in het Parool over deze dood- en doodzieke gang van zaken in dat blanke, heteroseksuele, middelbare, rape culture, mysogiene, sekstische, toxisch masculiene, patriarchale, mannenbolwerk van metoodoofpotuitgeverij DPG.

Want die columns gaan er nu zeker komen, toch? En er zal nu ook wel een door tig in de media werkzame vrouwen ondertekende adverteerdersbelmanifest komen om dat seksistische DPG kapot te maken, zoals Geenstijl.nl ook kapot moest destijds wegens ‘seksisme’?

Toch?

Toch?

TOCH?

 

Krekels & tumbleweeds:

 

Lees ook van Bert Brussen:

Eén uur en drie kwartier lang ongecensureerd Wierd Duk
Facebookloze dagen
Het is bewezen en gezien: FvD is gewoon terreur

 

Doneer aan TPO!